Brutális külső és strapabíróság - Casio G-Shock

Farkas Norman, 2012. január 25. 11:22

A cirka egy éve bemutatott G’zOne Commando után megérkezett a Casio legújabb strapamobilja, a G-Shock. A kütyüről már messziről lerí, hogy nem egy átlagos mobiltelefon, sőt első ránézésre talán nem is mindenki számára egyértelmű, hogy egy telefont lát maga előtt.

A G-Shock megalkotásakor egyértelműen a Casio órák dizájnelemeit használták fel, de vajon mennyire sokkolja, vagy nyeri meg a felhasználókat ez az extravagáns külső? Ez teljesen szubjektív megítélés kérdése, ugorjunk, és nézzük a készülék egyéb tulajdonságait.

A "kissé" bumfordi eszköz látványos csavarokkal határolt hátlapján olvashatók a G-Shock ellenálló-képességeire vonatkozó adatok – így a kalandos életű felhasználó bármikor lecsekkolhatja, hogy mit bír ki a mobilja. Ezen adatok szerint a telefon 10 méteres magasságból leejtve is működőképes marad, akár 1 tonna nyomást is képes elviselni, valamint 1 bar nyomásig ellenáll a víznek is. Érdekesség, hogy az Android alapú kütyü vastag keretébe építették a rendszernél megszokott gombokat (menü, vissza, kezdőképernyő), továbbá a microSD-,  és SIM kártya helyeket is.

Sajnos a készülék hardveres felszereltségéről, megjelenésének várható időpontjáról és áráról egyelőre nincsenek információink, de a jelek szerint február végén részletesen beszámolhatunk a jövevényről.