99 eurós kagyló - Motorola GLEAM+

Farkas Norman, 2012. február 10. 10:50

Az amerikai gyártó fold, azaz szétnyitható kialakítású mobilja ugyan nem az okostelefonok sorát gazdagítja, ám sok felhasználó számára így is vonzó ajánlat lehet.

Napjainkban rendkívül népszerűek az okostelefonok, ám a felhasználók egy tábora ódzkodik ezek használatától. Ennek oka egyrészt az érintőképernyővel szembeni ellenszenv, másrészt pedig az lehet, hogy sokan szükségtelennek tartják az okostelefonok által kínált plusz szolgáltatásokat.

Cikkünk tárgya azokat a felhasználókat célozza meg, akik magukra ismernek a fenti sorokban, s egy elegáns alapkészülékre vágynak.

A Motorola GLEAM+ egy kétsávos GSM modullal, Bluetooth támogatással, 2 megapixeles kamerával felvértezett mobiltelefon, mely 2,8 hüvelykes, 400 x 240 pixel felbontású belső kijelzővel és 144 LED-ből kirakott, külső megjelenítővel büszkélkedhet. A 107 x 52,5 x 13,5 milliméteres, 105 grammos kütyü FM rádióval és 50MB kapacitású – microSD kártyával maximum 16GB-ig bővíthető – belső tárhellyel is kecsegtet, energiaellátását egy 750mAh teljesítményű telep biztosítja. Kissé furcsa (és szomorú), hogy az eszköz viszonylag kellemes belső megjelenítőjén csak GPRS kapcsolattal internetezhetünk.

A Motorola GLEAM+ márciusban debütál Németországban, ára kártyás csomagban 99 euró (cirka 30 000 forint) körül alakul.