4G LTE mobil landol Európában – HTC Velocity

Farkas Norman, 2012. február 10. 11:51

Hamarosan Európába érkezik a HTC 4,5 hüvelykes, qHD felbontású megjelenítővel és 4G LTE adatátviteli képességgel felvértezett mobilja. Az Android alapú jövevény a német Vodafone kínálatát fogja bővíteni.

Az amerikai piaccal ellentétben a vén kontinensen még nem terjedtek el a 4G LTE képes okostelefonok, helyettük a kifejezetten internetezésre szánt USB stickek, modemek kaptak kiemelt szerepet. Ez a helyzet megváltozni látszik, s ehhez járul hozzá a HTC Velocity is, mely hamarosan megjelenik Németországban, a Vodafone kínálatában.

A 100 Mbps le- és 50 Mbps feltöltési sebességet kínáló LTE átviteli képességgel bíró készülék Android 2.3 Gingerbread rendszerrel operál, megjelenítője egy 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású kapacitív érintőpanelben manifesztálódik. A kütyü lelke egy 1,5GHz órajelű Qualcomm MSM8260 processzor, melyet egy Adreno 220 grafikus mag egészít ki. A Velocity a képalkotásban sem kell, hogy szégyenkezzen, előlapján egy 1,3 megapixeles egység, hátlapján pedig egy dupla LED villanóval segített, 1080p Full HD felvételek rögzítésére alkalmas, 8 megapixeles kamera kapott helyet.

Az 1620mAh teljesítményű akkumulátorral ellátott HTC Velocity várható ára egyelőre ismeretlen.