Képernyőfotók „beszélnek” a Windows Phone Tangóról

Farkas Norman, 2012. február 16. 14:42

Tegnap több, a Windows Phone Tango rendszerről készült fotó került nyilvánosságra. A képek leleplezik a Tangóban rejlő újdonságok egy részét.

A Microsoft mobil operációs rendszerének következő változata egy orosz oldalról származó információk szerint olyan újításokkal kecsegtet, mint a roaming kezelése, a telefonban tárolt névjegyek SIM kártyára való kimentése, vagy az összetett prezentációk, illetve hanganyagok MMS-ben történő elküldése.

Ezen praktikus fejlesztések mellett kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy a Windows Phone Tango a szerényebb hardveres felszereltségű készülékeken is dinamikusan fusson. A legfrissebb információk arra utalnak, hogy a 3 megapixeles kamerával és 256MB RAM-mal rendelkező masinák is boldogulnak majd az új rendszerrel, ám ezek a kütyük csak azokat az alkalmazásokat érhetik el a Marketplace-en, amelyek gördülékeny futtatásához elegendő a memóriájuk. A lenti kép jól szemlélteti, hogy a rendszer miként figyelmeztet, ha egy olyan szoftver letöltésével próbálkozik a júzer, amely túl nagy falat a mobiljában dolgozó vas számára.

A Windows Phone Tango bejelentése a Mobile World Congressre várható, tehát – ha minden igaz – hamarosan elkezdődhet a kedvező árú WP mobilok hódítása.