Android és 3D – LG Optimus 3D Cube

Farkas Norman, 2012. február 22. 12:25

A koreai gyártó az Optimus Vu, az Optimus LTE Tag és az L sorozat után hivatalosan bemutatta a P920 Optimus 3D utódját is. A korábban CX2 fejlesztői néven kiszivárgott készülék ugyan sok szempontból előrelépést mutat az elődhöz képest, mégis nagyon hasonlít rá.

Az újdonságban egy 4,3 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású, autosztereoszkopikus IPS érintőképernyő látja el a megjelenítési feladatokat, mely megegyezik azzal a panellel, amellyel az Optimus 3D-ben találkoztunk. Fejlődést tapasztalhatunk viszont a processzor, a belső tárhely és a külső tekintetében. A 3D Cube neve ellenére abszolút nem egy kocka, hanem egy 127 x 67 x 9,6 milliméteres téglalap, amely – még - nagyon karcsúnak számít az okostelefonok körében. A készülék meghajtásáról egy 1,2GHz órajelű, duplamagos processzor gondoskodik, melyet 16GB belső tárhely egészít ki. A 148 grammos eszköz hátlapján két 5 megapixeles, 3D fotók és videók felvételére lehetőséget nyújtó kamera kapott helyet, s az előlapon is található egy képalkotó egység, mely a videochatelés elengedhetetlen kelléke.

Az Android 2.3 Gingerbread-et futtató, 1520mAh teljesítményű akkuval felszerelt mobil rendelkezik NFC modullal is, melynek köszönhetően – többek között - kiaknázhatók a gyártó Tag+ matricái által nyújtott szolgáltatások. Nem kell aggódni a lassan idejétmúlt rendszer miatt, a masina biztosan kap Ice Cream Sandwich frissítést a jövőben.

Az LG Optimus 3D Cube a dél-koreai SC Telecom kínálatában debütál, ára 750 (cirka 165 000 forint) dollár körül alakul. A telefon kis csúszással, Optimus 3D Max néven kerülhet forgalomba Európában. A közelgő MWC-n fény derülhet az eddig ismeretlen részletekre is.