Androidos strapamobil a Caterpillartól – CAT B10

Farkas Norman, 2012. március 9. 13:48

Az Android 2.3.5 Gingerbread rendszert futtató CAT B10 ellenáll a külső behatásoknak, s  – az IP67 tanúsítvány értelmében – erre igen magas fokon képes. A víz,-por- és ütésálló eszköz viszonylag átlagos hardveres felszereltséget kapott, ám az aktív életet élő, illetve szélsőséges körülmények között dolgozó felhasználók megbízható társra találhatnak személyében.

A 3,2 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel megáldott készülékről robosztus külseje miatt már távolról nézve is látszik, hogy felkészítették a szélsőséges körülményekre. Az IP67 tanúsítvánnyal ellátott kütyü akár fél órát is gond nélkül át tud vészelni egy méter mély vízben és az erősebb ütések sem hagynak rajta (vagy benne?) nyomot. A telefon kiválóan alkalmas videocsevegések lebonyolítására, ugyanis 5 megapixeles hátlapi kamerája mellett egy VGA előlapi egysége is van.

Furcsa, hogy az Android Gingerbread alapú eszköz lelke egy 800MHz órajelű egymagos processzor, s ennek ellenére megkaphatja az Android 4.0 Ice Cream Sandwich frissítést a későbbiekben.

A Caterpillar CAT B10 májusban landol a piacon, ára 500 dollár körül alakul.