Májusban érkezik a Google olcsó táblagépe?

Farkas Norman, 2012. március 20. 13:52

A legfrissebb információk szerint a májusban megrendezésre kerülő CTIA szakkiállításon mutatkozik be az ASUS gyártósoráról lekerülő Google Nexus táblagép, mely rendkívül alacsony árral száll majd harcba a felhasználók kegyeiért.

Nincs mese, a keresőóriásnak ki kell silabizálnia, hogy miként ellensúlyozhatja az Amazon népszerű táblagépének térnyeréséből fakadó kieséseket. Ugyanis a szóban forgó – egyébként Android rendszerű - masinán nem a Google, hanem az Amazon online szolgáltatásai kaptak helyet, s így a keresőcég igen jelentős bevételtől esik el. A megváltást az a Google Nexus tablet jelentheti, melyet az eddigi információk szerint az ASUS gyárt, s melynek ára nagyon kedvező lesz: 149 és 199 dollár körül alakul majd. Az alacsony árú masina feltehetően az ASUS egy tavalyi gépének ( MeMO 370T) olcsóbb kiadása lesz, mely négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor helyett csak egy kétmagos CPU-val bír.

A hírek szerint nem kell sokáig várnunk az újdonság megjelenésére, mert az nem a júniusi Google I/O alkalmával mutatkozik be, hanem már a májusi CTIA kiállításon a nagyközönség elé tárul.

 

[Forrás: Unwired View]