Lumia 610: a megjelenés küszöbén

Farkas Norman, 2012. április 20. 13:56

A Nokia pénztárcakímélő Windows Phone alapú megoldása hamarosan landol a piacon. Először a Fülöp-szigeteken, majd Ázsiában, később pedig Európában lesz megvásárolható az NFC modullal felvértezett okostelefon.

Rendkívül kedvezőtlen pénzügyi helyzete és brutális – a piaci részesedésben való - visszaesése ellenére a Nokia nagyon is lendületben van. A gyártó vezérigazgatója, Stephen Elop elmondta, hogy a jövőben be fognak törni az alacsonyabbnál alacsonyabb árfekvésű Windows Phone modellek piacára, s emellett a csúcskategóriás készülékek frontján is jelen lesznek vonzó árcédulával ellátott mobiljaikkal.

Az olcsó, Windows Phone Tango Refresh alapú Nokia mobilok első fecskéje a Lumia 610, mely 3,7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású ClearBlack érintőképernyővel, 800MHz-es processzorral, 256MB RAM-mal, 8GB belső tárhellyel, valamint 5 megapixeles, 720p HD videók rögzítésére alkalmas, autofókuszos kamerával rendelkezik. A 119 x 62 x 12 milliméteres, 1300mAh teljesítményű akkumulátorral ellátott masina érdekessége, hogy a HSPA adatátviteli képesség, illetve a Bluetooth, GPS és WLAN modul mellett NFC támogatással is büszkélkedhet. Természetesen nem csak a finn gyártó modellje lesz megtalálható ebben a szegmensben, például a ZTE Mimosa és ZTE Orbit is költséghatékony Windows-os megoldást jelenthet a felhasználók számára.

A Nokia Lumia 610 ára 190 euró körül alakul. Vonzónak találod?