Már tizenhétezer Lumia mobilt kaptak a fejlesztők

Kütyü Magazin, 2012. május 3. 18:02

A Nokia 25 ezer Lumia okostelefont fog szétosztani a fejlesztők között, melyből eddig 17 ezer darab már gazdára is talált. A finn gyártó tervei szerint júniusig lezajlik a hatszázadik általa szervezett fejlesztői konferencia is.

A Nokia szeretné, hogy a Windows Phone felhasználók minőségi alkalmazásokkal, tartalmakkal legyenek ellátva, melyek kiaknázzák a platformban rejlő lehetőségeket, kifejezésre juttatják a Microsoft által fejlesztett mobil operációs rendszer erősségeit.

Marco Agrenti, a finn gyártó fejlesztői kapcsolatfelelőse elmondta a WMPoweruser-nek, hogy cége január és június között 600 fejlesztői konferencia lebonyolítását tűzte ki célul, melyek közül 100 Észak-Amerikában kerül megrendezésre.

A Nokia eltökéltségét emellett az is jól mutatja, hogy 25 ezer Lumia készüléket hajlandó biztosítani a Windows Phone platformra fejlesztőknek (melyből már 17 ezer el is kelt), továbbá 146 szolgáltatóval állapodott meg világszerte abban, hogy az érintett felhasználók– azaz a szóban forgó szolgáltatók ügyfelei – ne csak bankszámlájuk, hanem mobil előfizetésük egyenlegének terhére is fizethessenek a prémium tartalmakért, alkalmazásokért.

 

[Forrás: Übergizmo]