Megérkezett kontinensünkre a Nokia Lumia 900

Farkas Norman, 2012. május 11. 18:46

A Nokia Windows Phone alapú zászlóshajója már elérhető az Egyesült Királyságban. Előfizetéssel akár ingyen is szert lehet tenni egy fekete, vagy egy fehér modellre.

 

A Windows Phone 7.5 Mango rendszert futtató masina LTE-képes verziója hatalmas sikert aratott az Egyesült Államokban, s emiatt csúszott a modell európai premierje. Jó hír viszont, hogy nem kell tovább várni, a brit Phones4U palettáján máris helyet kapott a Nokia Lumia 900 HSPA+ (42Mbps) adatátviteli képességgel felvértezett európai változata. A telefon egyelőre csak előfizetéssel vásárolható meg, viszont azok, akik bevállalják a 21 angol fontnál magasabb havidíjú csomagok egyikét, ingyen vihetik haza. A polikarbonát házba csomagolt eszköz jelenleg fekete és fehér színben áll a júzerek rendelkezésére, ráadásul a világosabb verziót heteken keresztül kizárólag a Phone4U-nál lehet beszerezni.

A friss hírek szerint jövő héten már hazánkban is elérhető lesz az újdonság, ám várható áráról egyelőre nincsenek információk.

Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon mekkora sikereket ér el kontinensünkön a finn gyártó csúcsmodellje, ugyanis a korábbi értesüléseink azt sugallják, hogy messze nem örvend majd olyan nagy népszerűségnek, mint a tengerentúlon. Ennek oka elsősorban az, hogy az európai júzerek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a kütyük technikai felszereltségének (például minél magasabb órajelű CPU-ra, minél durvább felbontású kamerára vágynak) mint az amerikaiak.