Alcatel OT986 – A legolcsóbb csúcsmobil?

Farkas Norman, 2012. május 30. 12:20

A kínai TCL kezében lévő francia gyártó egy olyan okostelefonnal rukkolt elő, melynek specifikációja a Galaxy Nexuséval vetekszik, viszont ára jóval kedvezőbben alakulhat, mint a legutóbbi Android referenciamodellé.

Kínában TCL S900 néven jelenik meg az Európában Alcatel OT986-ként forgalomba kerülő újdonság, mely lehengerlő hardveres felszereltséget és elegáns külsőt kapott.

A gép lelke egy 1,5GHz-es, kétmagos TI OMAP4460 processzor, melyet 1GB RAM és 8GB belső tárhely egészít ki. A mobil előlapján egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) IPS megjelenítő és egy 2 megapixeles előlapi kamera található. Kapacitív és fizikai vezérlőgombokat nem kell keresnünk a kütyünk, hiszen az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerhez dukáló kezelőszervek a kijelzőbe integrálva jelennek meg, ahogy azt a Galaxy Nexus esetében is tapasztalhattuk.

Ha hasra fordítjuk a 9,75 milliméter vastag szerkezetet, akkor egy 5 megapixeles, LED villanóval segített kamerára lehetünk figyelmesek, mely az elegáns mintával díszített hátlap legfelső részén kapott helyet. Az OT986 természetesen rendelkezik WLAN, Bluetooth és GPS modullal, a mobil internetezés gyorsaságáért pedig a HSPA+ adatátviteli képesség felel.

A telefonból készül egy 1,2GHz-es processzorral és 4GB belső tárhellyel szerelt, olcsóbb változat is, mely érdekes módon ugyanazt a nevet kapta, mint az izmosabb testvér.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülnek piacra a jövevények, az előzetes információk szerint a pénztárcakímélőbb variáns várható ára 252 euró, azaz 75 000 forint körül alakul.

Örülünk, hogy az Alcatel/TCL be merte tenni a lábát a felső kategóriás okostelefonok világába, hiszen rendkívül ígéretes, ugyanakkor reális áron kínált modellekkel színesítik a piacot.

 

[Forrás: Unwired View]