Univerzális IPS kijelzők az LG-től

forrás Prim Online, 2012. június 7. 11:51

Az LG Electronics (LG) új, prémium kategóriás Personal TV termékcsaládjának két tagja, a DM52 és az M52 egyetlen készülékben egyesítik a televíziót és a monitort. A felhasználók ugyanazon a képernyőn élvezhetik a multimédiás szolgáltatások széles tárházát, legyen szó akár a földfelszíni sugárzású HD műsorokról, vagy bármilyen számítógépes Full HD tartalomról. Mindkét típusban IPS panel felelős a valósághű színek mellett a kivételesen széles betekintési szögért. Ez alól kizárólag a 24 hüvelykes típusok képeznek kivételt, amelyekben kiváló minőségű MVA panel található.

„Az internet multimédiás szórakozatásba való integrálásával az LG élen jár a televíziós csúcstechnológiák alkalmazásában. Olyan egyedi, Personal TV-ket fejlesztünk, amelyek a hagyományos televíziózás intelligens és személyre szabott alternatíváját kínálják” – nyilatkozta J.J. Lee, az LG Home Entertainment Company informatikai üzletágának alelnöke. „Lehet szó az egyre nagyobb teret nyerő 3D játékokról, internetezésről vagy egyszerű tévézésről, az LG mindenki számára sokrétűen használható, csúcsminőségű kijelzőt kínál.”

A monitortévék PIP (Picture-in-Picture – kép a képben) funkciójának köszönhetően egyszerre több képernyő tartalma is megjeleníthető, a felhasználó például egy kis ablakban nyomon követheti a tévé műsorát a számítógép használata közben. A Personal TV-k teljes térhatású hangélményéről az Infinite Surround Sound hangrendszer gondoskodik. A készülékek két HDMI portjának köszönhetően a játékkonzolok, set-top-box-ok és egyéb eszközök csatlakoztatása egyetlen mozdulattal végrehajtható. Az USB Quick View funkció pedig lehetővé teszi a vizuális tartalmak (filmek, videoklipek, képek) gyors és egyszerű megtekintését anélkül, hogy várakozni kellene a számítógép bekapcsolására és rendszerindulására.

 



A Personal TV-kben IPS (In-Plane Switching) panel található a hagyományos TN (Twisted Nematic) panel helyett. Ez óriási előrelépést jelent a színhűség és a színállandóság terén, így a Personal TV-k képesek a leginkább élethű színek visszaadására. Az egyenletes színátmeneteknek köszönhetően pedig jelentősen csökken az akciójelenetek, sportközvetítések, illetve videojátékok villámgyors történéseinél jelentkező elmosódottság és így kristálytiszta és éles képet kapunk. A lenyűgözően széles (178 fokos) betekintési szögnek köszönhetően a képminőség bármely irányból nézve, ülő, álló vagy fekvő helyzetből is kiváló, színeltolódástól mentes. Ezeknek a funkcióknak az együttese kényelmes és roppant gazdag vizuális élményt nyújt.

A DM52 egyszerűen használható 2D–3D konvertáló funkciójával a felhasználók kitűnő minőségű 3D tartalomhoz jutnak, 3D Effect módban pedig az átalakított 3D képek élesebbek, tisztább és mélyebb térélményt adnak. A konvertáló funkció számítógépes csatlakozás nélkül is működik, játékok esetén pedig automatikusan elindul, így a páratlan 3D játékélmény garantált. Emellett az LG Dual Play funkciója lehetővé teszi azt is, hogy a játékosok ugyanazon a monitoron egyszerre két különböző, teljes képernyős képet lássanak.

A DM52 prémiumkategóriás Personal TV-kben a CINEMA 3D technológia is elérhető, így pehelykönnyű, villódzásmentes 3D szemüvegben, egyedülálló kényelem mellett lehetünk részesei az otthoni 3D élménynek.

Az M52-es típusok már kaphatók, a DM52 termékcsalád pedig júliusban kerül a boltokba.