Elérhető az offline üzemmóddal felszerelt Google Maps 6.9

Farkas Norman, 2012. június 28. 20:20

Letölthető a Play Store felületéről a Google Maps 6.9-es verziója, mely már az offline, vagyis az aktív internetkapcsolat nélküli navigációt is támogatja.

Csak a Google I/O konferenciáig kellett várnunk a Google Maps új verziójára, mely már a navigáció megbízhatóbb módját, az offline üzemmódot is elhozza a 2.2 Froyo, vagy annál frissebb Android rendszert futtató kütyükre.

Az aktív internet elérést igénylő navigálással szemben az offline verzióra akkor is számíthatunk, ha nincs térerő, feltéve, hogy korábban lementettük az adott város, vagy környék térképét. Az alábbi fotókon keresztül mutatjuk be, hogy miként ránthatjuk le a netről a szükséges térképeket, s ahogy látni fogod, hazánkban kissé korlátozottak a lehetőségek. A Google is készített néhány, - kicsit lejjebb megtekinthető - videót, melyekkel szemlélteti az új szoftverben fellelhető változtatásokat.

Nem csak a Maps, hanem a Street View is megújult, immár giroszkóppal, illetve digitális iránytűvel is irányítható, ezzel sokkal kényelmesebbé válik a virtuális túrázás.

Te már kipróbáltad a Maps 6.9 új képességeit? Mi a véleményed a szoftverről?

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]