Mobilalkalmazások a szabadság idejére a Vodafone ajánlásával

forrás Prim Online, 2012. augusztus 3. 12:03

Az egész világon megállíthatatlannak tűnik az okostelefonok térhódítása, így nem csoda, ha sokan még a nyaralás ideje alatt sem tudnak, vagy éppenséggel nem is akarnak megszabadulni készüléküktől. De miért is kellene, amikor az irodából kilépve számos olyan alkalmazás dobhatja fel, vagy segítheti a nyaralást, amelyre év közben nem is figyel a felhasználó, vagy csak egyszerűen nincs rá ideje.

A nyári szabadságolások idején rengetegen választanak külföldi úticélt, hogy kipihenjék az év fáradalmait. Ehhez remek társ a Trip Journal, mellyel egészen könnyedén dokumentálhatók az emlékezetes pillanatok, hiszen az AppStore-ból és az Android Play Store is letölthető alkalmazás időben és térben is segít rendszerezni a nyaralás alatt készült képeket és gondolatokat, így utólag villámgyorsan lehet beszámolót tartani a családtagoknak, barátoknak.

Azok, akik a külföldi nyaralás helyett a magyar fővárost szeretnék jobban megismerni, kiváló választás a GUIDE@HAND Vodafone edition, mely remek útitársként használható egy-két órás önálló városnézéshez. Budapesten belül számos kirándulás választható, így például a „Belvárosi ízelítő”, a „Nagy budavári körséta”, vagy a „Parlamenti séta”, de a látványosságokon túl hasznos helyek, éttermek, kávézók, múzeumok is kereshetőek. A három nyelven (angol, német, magyar) használható alkalmazásnak az Android és iOS operációs rendszert használók is örülhetnek.

Akik a városi séták helyett inkább vadregényesebb kirándulást választanak, nagy hasznát vehetik a Swiss Army Knife alkalmazásnak, a program ugyanis nem más, mint egy virtuális, feltuningolt svájci bicska. A felhasználó megtalálja a benne a zseblámpát, iránytűt, nagyítót, számológépet, vonalzót, időmérőt, de akár még egy „tükröt” is.

 

 

Ha a nyaralást megelőzően nem jutott idő szállást foglalni, nem kell aggódni, mert az Airbnb alkalmazás segítségével akár útközben is lehet kutakodni, hogy hol van a célállomás közelében szabad szoba. Külön kiemelendő, hogy a részletes leírás mellett a korábbi vendégek tapasztalatai is elolvashatóak. Az alkalmazás, a Swiss Army Knife-hoz hasonlóan szintén letölthető mind az Android Play Store-ból, mind az AppStore-ból.



Aki a szabadság alatt egy kis játékra is vágyik, annak tökéletes választás a még mindig megunhatatlan flipper, melynek számos ingyenes és fizetős változata is megtalálható az interneten. A Pinball Arcade segítségével a felhasználó szinte egy igazi flippert érezhet a kezei között, ráadásul számos különböző pálya közül is választhat.


Végül a nyaralásból a sport, vagy legalábbis annak nyomon követése, egészen konkrétan az olimpia számos magyar érdekeltségű versenye sem maradhat ki. Az olimpia hivatalos alkalmazása az Official London 2012 Join in. Ennek segítségével mindenki napra kész lehet a programokat és a helyszíneket illetően, de akár saját olimpiai programját is összeállíthatja, így garantáltan nem fog lemaradni egyetlen kiválasztott versenyszámról sem.

Az igazán lelkes szurkolók pedig kipróbálhatják magukat a hazai sikersportágról, a vízilabdáról szóló alkalmazásban, a Vodapolo Lőpróbában, mely a májusi Kezdj el valami újat hétvégén debütált.

További hasznos tanácsok és érdekes alkalmazások a Vodafone okostelefonokra kifejlesztett portálján, a live247.hu/auto oldalon érhetők el az alábbi QR kód beolvasásával: