Tízmillió eladott iPhone 5 tíz nap alatt?

Farkas Norman, 2012. szeptember 14. 18:08

Független piaci elemzők szerint minden eddigi eladási rekordot megdönthet az iPhone 5, ugyanis már ebben a hónapban 8-10 millió darab fogyhat belőle.

Az Apple szerdán bemutatott okostelefonja, az iPhone 5 néhány országban ma vált előrendelhetővé, s az izgatott felhasználók egy óra alatt le is foglalták a rendelkezésre álló készleteket. A készülék iránti hatalmas érdeklődés nem véletlen, hiszen sokkal több újítást vonultat fel az iPhone 4S-hez képest, mint anno a 4S az sima 4-hez képest. 

Az Apple várakozásai szerint a legújabb modellből tízmillió példányt értékesíthet még szeptemberben. Ez igen naiv elképzelésnek tűnik, hiszen a készülék csak a hónap 21. napján válik elérhetővé kilenc országban, s ettől fogva még hét napot kell várni (szeptember 28-ig), hogy további 22 országban is megvásárolható legyen.

Az RBC Capital Markets számítása szerint meg van rá az esély, hogy a hónap végéig 8-10 millió iPhone 5 talál gazdára. Az iPhone 4S-ből megjelenésekor 7 országban 4 milliót értékesítettek, így a nála sokkal ütősebb utódmodellből miért ne fogyhatna tíz nap alatt tízmillió 31 országban?

A készülék fogadtatása a látszat ellenére nem annyira egyoldalú, sokan kevésnek találják az iPhone 5 újdonságait, mert valami igazán brutális dologra számítottak. Szubjektív véleményem, hogy a telefonról korábban kiszivárgott információk alapján sejteni lehetett, hogy milyen külső-belső felszereltséggel érkezik, ezért a csalódást kicsit furcsának találom. Úgy gondolom, hogy az új modell ugyan nem hozott jövőbe mutató fícsöröket, de mindent megtalálunk benne, amit napjaink prémium okostelefonjától elvárhatunk, s mindezt egy minőségi köntösben kapjuk.