Huawei Ascend G300 – Se több, se kevesebb

Kupeczky Márk, 2012. szeptember 24. 16:48

Szerkesztőségünkben járt a Huawei középkategóriás készüléke az Ascend G300, mely Android 4.0.3-mal a fedélzetén egy 4”-es IPS érintőlépernyővel feszít. Lássuk, mire képes!

Bevezető/Tartozékok

A mai divatnak megfelelően kellemes, kisméretű dobozban érkezett hozzánk a Huawei Ascend G300. Kibontva elég szegényes tartozék repertoár tárult elénk, a készüléken kívül egy USB kábel (aminek nem sok haszna van, de erről majd később) és egy USB/töltő átalakító található egy fülhallgató kíséretében. Se leírás, se CD, se MicroSD kártya. Természetesen ez bőven elég ebben az árkategóriában.

 

Külső

Az alacsony ár ellenére meglepően kellemes a készülék összképe, fiatalos vonások, lekerekített szélek jellemzik. A készülékházon alapvetően a fekete és a „fémes” szürke szín dominál. A 4 inches IPS kijelzőt, a felette elhelyezkedő hangszórót és gyártó nevet, plusz az alatta elhelyezkedő kapacitív érintő gombokat egy szürke keret fogja közre, ami valóban szép megjelenést kölcsönöz a telefonnak. Az anyaghasználat és összeszerelési minőség terén viszont nem minden tökéletes, a G300 burkolatának fő alkotóeleme ugyanis a műanyag - persze ez ebben a kategóriában teljesen rendben van, sőt egyes gyártók csúcsmodelljeiben sincs nagyon másként.

A hátlapot és a szürke keretet avatatlan szemek fémnek nézhetik, de ilyenről szó sincs, egy recsegős „lepattintós” hátlapot kapunk, rajta Google és Huawei logóval, amit nem mellesleg művészet leapplikálni a készülékről, ha finomkodva próbáljuk. A hátoldalon találhatjuk az 5MP-es autofókuszos kamerát, alatta a hozzátartozó LED vakut és egy külső hangszórót. A készülék alsó és felső szélein található fekete, puha műanyagból készült elemek szintén kisebb recsegést hallatnak, habár lehet, ez a már többek által használt tesztkészülék nyúzottságából adódik.

Az oldalakon semmi extra nem található a szokásos hangerő szabályozó gombokon kívül, a készülék tetején kapott helyet a ki/bekapcsoló gomb és a 3,5mm-es jack aljzat. Külön kiemelnék egy nagyon apró, de annál irritálóbb tervezési hibát, mégpedig, hogy a készülék tetején helyet foglaló ki/bekapcsoló gomb se nem a szélére, se nem a közepére került, tehát pont olyan helyen van, ahol nem keresné az ember az ujjával, amikor oda nyúl.