Angry Birds Star Wars: videón a játékmenet

Farkas Norman, 2012. november 5. 16:50

Három rövid videón keresztül ismerkedhetünk meg a november 8-án, azaz e hét csütörtökön debütáló Angry Birds Star Wars játékmenetével. A játék képi világa, épületei, szereplői és az új támadási módok egyaránt a Csillagok háborúját idézik.

Korábban már hírt adtunk a Rovio hamarosan debütáló játékáról, mely a dühös madarak új kiadása lesz. Az eddigi hírmorzsák és kedvcsináló videók arra utaltak, hogy az Angry Birds Star Wars lesz a sorozat legizgalmasabb darabja, de semmi konkrétumot nem fedtek fel a játékkal kapcsolatban. Csupán annyi derült ki, hogy a játék háttérsztoriját a Csillagok háborúja adja, s a film egyes szereplői (pl. Obi Wan, Luke Skywalker, Leia hercegnő) is feltűnnek madarasított formában.

Az utóbbi egy hétben viszont három olyan videót is közzétett a finn fejlesztő, melyek bepillantást engednek az Angry Birds Star Wars játékmenetébe. A lent megtekinthető felvételek igen izgalmas és változatos játékról tanúskodnak, melynek szinte minden eleme a Star Warshoz köthető: a hátterek és az épületek passzolnak a film történetéhez, a különböző szereplők bőrébe bújt szárnyasok speciális támadási módokkal rendelkeznek (pl. suhintás a lézerkarddal, Erő lökés, stb.). Érdekesség, hogy a Rovio emberei nem feledkeztek meg a segítőkész robotokról sem, tehát C-3PO és R2-D2 is a madarak oldalán harcol a gonosz, Sitheket megtestesítő malacok ellen.

Az Angry Birds Star Wars november 8-án, csütörtökön lesz elérhető Android, iOS, Windows Phone, PC és Mac platformon.