Gyerektablettel rukkolt elő a Polaroid

Kütyü Magazin, 2013. január 7. 15:25

A Polaroid bemutatta 7 hüvelykes Android alapú táblagépét, melynek célcsoportját a gyerekek alkotják. A 150 dolláros készülék ellenálló házzal és előtelepített alkalmazásokkal száll ringbe a csöppségek kegyeiért.

Egyre több gyerekeknek szánt táblagéppel találkozhattunk az utóbbi időben, s úgy tűnik, hogy számuk megállíthatatlanul emelkedni a fog a jövőben. A szegmens legújabb darabja a Polaroid héthüvelykes újdonsága, mely 149,99 dollárt kóstál, de cserébe kellemes hardvert, gyerekbarát kialakítást és egy sor előtelepített alkalmazást kínál.

A készülékről már ránézésre megállapítható, hogy a gyerekeknek tervezték: háza lekerekített sarkokkal és gumírozott szélekkel rendelkezik, így jól bírja az ütéseket, amik a korosztály sajátosságai miatt bizony elég gyakran érhetik. A tablet fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot, melyre a Polaroid ráhúzta a saját gyerekbarát, könnyű kezelést lehetővé tévő kezelőfelületét és 35 extra alkalmazást is. Ez utóbbiak közé tartozik , a zenélésre alkalmas Music Studio, a fotós Kids Cam, a Draw rajzolóprogram  és a Free Play, mely a célcsoportnak szánt játékok letöltésére nyújt lehetőséget. A Kids Vids a csöppségeknek való videók tárházát testesíti meg. A kütyüből nem hiányzik a szülői felügyelet funkció, így a szülők maguk gondoskodhatnak arról, hogy csemetéjük ne érjen el a táblagépről számára nemkívánatos tartalmakat.

Hogy milyen hardver dolgozik a Polaroid gyerektabletjében? Nos, a készülék lelke egy 1GHz-es processzor, amit 512MB RAM és 8GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely - egészít ki. A gép előlapján egy 7 hüvelykes WVGA (480 x 800 pixel) felbontású érintőképernyő feszít, hátul pedig egy 2 megapixeles kamera csücsül. Egyelőre nincs hivatalos információ az eszköz készenléti idejéről, de a benne teljesítő 3500mAh kapacitású akkumulátorral valószínűleg könnyedén elketyeg egy napig egy feltöltéssel.

A Polaroid gyerektablet a CES 2013 során élőben is kipróbálható lesz.

 

[Forrás: Übergizmo]