Télen is Európa Napijegy - Ismét Ausztria lesz a legnépszerűbb turistacélpont?

Kütyü Magazin, 2013. január 11. 15:43

A nyári hónapokban Ausztria volt Vodafone Európa Napijegy romaing szolgáltatását igánybe vevő ügyfelek legkedveltebb úticélja. Vajon télen is a hegyekkel tarkított szomszédunk marad a legnépszerűbb?

A Vodafone nyáron bevezetett roaming szolgáltatása, az Európa Napijegy magyarok ezrei számára tette lehetővé a telefonálást és az üzenetküldést hazai tarifáján, mindössze 990 Ft-ért cserébe. A rendkívüli népszerűségnek örvendő szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek a nyári hónapokban bejárták egész Európát, hű képet rajzolva arról, hogy mik voltak az elmúlt időszak legnépszerűbb magán vagy céges utazási célpontjai:

1. Ausztria
2. Németország
3. Románia
4. Horvátország
5. Szlovákia
6. Olaszország
7. Egyesült Királyság
8. Franciaország
9. Csehország
10. Görögország
 

A nyári toplista olyan, hegyekkel jól ellátott országai, mint Ausztria, Szlovákia, Olaszország és Franciaország valószínűleg télen is megőrzik, vagy akár tovább javítják a helyezésüket, de Görögország vagy az Egyesült Királyság lejjebb csúszhat. Az okostelefonnak egy síelés alkalmával is jó hasznát veszik az ügyfelek, hiszen például Android platformra is számtalan hasznos alkalmazás érhető el a számukra:

Ski & Snow Report: a világ kétezer sípályájáról közöl friss információkat például a pályák állapotáról, a várható időjárásról, érdekes statisztikákról és egyebekről.

Alpinereplay Ski & Snowboard: segítségével a síelők többek között lemérhetik, hogy milyen sebességgel, mennyi idő alatt, milyen szintemelkedéssel milyen távolra csúsznak, és közben hány kalóriát égetnek el. Az eredmények eltárolódnak az alkalmazás adatbázisában, így azok összehasonlíthatók a felhasználó tavalyi adataival, vagy a barátai csúszásaival.

Skiphone: lehetővé teszi a telefon egyes funkcióinak irányítását és kezelését a vastag és meleg kesztyű levétele nélkül, a készülék különböző irányokba történő rázásával.

 

 

Az Európa Napijegy 990 forintos díjáért cserébe a külföldön tartózkodó ügyfél belföldön használt percdíjával indíthat hívást, és szintén hazai áron küldhet szöveges üzeneteket az adott napon, miközben a hívásfogadás a Magyarországon megszokottak szerint ingyenes. A fentieken túl pedig a Vodafone napi 50 MB adatforgalmat is biztosít, hogy az okostelefonnal rendelkezők mindenféle gond nélkül használhassák megszokott alkalmazásaikat, közösségi oldalaikat, hírportáljaikat.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy egyszerű és átlátható, a kiadások gond nélkül kiszámolhatók és előre tervezhetők vele. Ráadásul a Vodafone megújult roaming oldalán a roaming költségek akár még itthon ellenőrizhetők, mindössze a célországot és az előfizetés típusát kell megadni. Emellett a Netinfo segítségével külföldön is ingyenesen nyomon követhető az aktuális adatforgalom, így garantáltan nem ér senkit kellemetlen meglepetés a hazatérés után.

A Vodafone ügyfélelégedettségi kutatása szerint az Európa Napijegyet kipróbáló ügyfelek többsége olyannyira elégedett, hogy legközelebbi utazása során is használni kívánja a szolgáltatást, sőt bátran ajánlaná azt ismerőseinek is. A koncepció sikerét mutatja az a tény is, hogy az ügyfelek nem, vagy csak kis mértékben változtattak telefonálási szokásukon – a felhasználók közel fele ugyanannyit, vagy még többet használta mobiltelefonját külföldön, mint Magyarországon.

Az Európa Napijegy roaming ajánlat az EU minden tagállamában, továbbá Svájc, Horvátország és Törökország területén is használható. Az Európa Napijegyről további információ a www.vodafone.hu/europa weboldalon található.