A világ legkisebb routere az ASUS-tól

Czipperer Dia, 2013. február 7. 12:18

Az ASUS bemutatta legújabb routerét, amely nem sokkal nagyobb egy normál méretű elemnél. Itt azonban nem a méret a lényeg, ugyanis tudása fordítottan arányos nagyságával.

Az ASUS WL-330NUL Pocket Routere jelenleg a világ legkisebbjének számít. És csupán csak kicsivel nagyobb, mint egy AA méretű elem. Mérete ellenére sok minden tud. Többek között USB 2.0-s csatlakozóval is rendelkezik, valamint vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatot is kínál notebookhoz, okostelefonhoz és táblagéphez is.

 

Az eszközt először a CES-en mutatták be a nagyközönségnek. és már a kezdetektől úgy pozicionálták, mint egy zsebbarát routert. Nagyon könnyen hordozható mérete és súlya miatt, így bárhova magunkkal vihetjük.

 

Beépített 802.11b/g/n Wi-Fi hotspottal rendelkezik, támogatja a 128 bites titkosítást a nagyobb biztonság érdekében, valamint kompatibilis a legtöbb operációs rendszerrel, beleértve a Win 8-at, a Mac OS-t és az iOS-t. Előreláthatólag márciusban dobják piacra a „kicsikét”, ajánlott fogyasztói ára pedig 39,99 US $, vagyis megközelítőleg 8900 forint lesz.
 

Forrás: Gizmag.com