Fujitsu STYLISTIC M702 tablet – Minden időben állja a sarat

Kütyü Magazin, 2013. március 1. 10:06

A Fujitsu a barcelonai MWC során mutatta be a sokak által várt STYLISTIC M702 táblagépet. A fokozott igénybevételre tervezett Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű eszköz olyan helyeken is használható, ahol a normál otthoni noteszgépeket tönkretenné a víz, vagy eltömítené a por. Az új modell emellett olcsóbb és könnyebb, mint a szélsőséges igénybevételre tervezett noteszgépek. 

A mobil elektronikai eszközök nélkülözhetetlenné váltak a produktív mobil munkavégzéshez – ugyanakkor meglehetősen törékenyek és könnyen megsérülnek. A Fujitsu új táblagépe ezt a dilemmát feloldva zavartalan működést ígér a munkatársaik számára mobil eszközöket vásárló vállalatoknak.  A Fujitsu fokozott igénybevételre tervezett, új androidos modellje az irodában és út közben is jól tűri a napi használat viszontagságait.

A produktivitást fokozó Fujitsu STYLISTIC M702 kifejezetten olyan üzleti felhasználók számára készült, akik munkaidejük jelentős részét irodán kívül töltik. Az egész napos akkumulátor-üzemidő a bővülő Fujitsu STYLISTIC üzleti táblagép-kínálat egyik új jellemzője. A mindössze 590 grammos STYLISTIC M702 egész nap jól hordozható, és sem mobilitás, sem pedig tartósság terén nem kényszeríti kompromisszumra gazdáját.

 

A fokozott igénybevételre tervezett ház és a karcálló üveg védi a STYLISTIC M702-őt az ütődéstől és a karcolódástól. A víz- és porállóságnak köszönhetően az építészek, a műszaki rajzolók és a kivitelezők a szélnek és csapadéknak kitett építési területeken is biztonságosan hozzáférhetnek az elektronikus kiviteli tervekhez. A terepre kiszálló biztosítási kárfelmérők akár a hurrikán sújtotta helyszínen, rögtön a katasztrófa után elkészíthetik a jelentést és felvehetik az adatokat az innovatív új táblagéppel. A gyári vagy építőipari dolgozók helyben hozzáférnek a tervekhez és a megrendelésekhez a beépített 4G és Wi-Fi csatlakozáson keresztül és akár vissza is igazolhatják őket az integrált NFC funkcióval anélkül, hogy tartaniuk kellene a por vagy a nedvesség káros hatásától.

Kicsit mélyebben a STYLISTIC M702 ellenálló képességéről

Az Ingress Protection Rating a táblagép háza által nyújtott védettség szintjének meghatározására szolgáló szabvány. A Fujitsu STYLISTIC M702 modell porral (IP5X) és vízsugárral (IPX5/7/8) szembeni ellenállását is vizsgálták:

- IPX5: sugárban ömlő vízzel szemben – legalább 3 percen keresztül képes ellenállni a mintegy 3 méteres távolságból, 6,3 mm átmérőjű szórófejen keresztül 12,5 liter/perc sebességgel, bármilyen irányból áramló 30 kN/m2 nyomású közvetlen vízsugárnak

- IPX7: vízbemerítés elleni védelem – 30 perces időtartamig, egy méter mélységű vízben

- IPX8: víz alá merülés elleni védelem – a tablet 30 percen át tűri a víz alá merülést 1,5 méter mélységű vízben

- IPX5 (porállóság): meghatározza, mennyire védett a ház szilárd idegen anyagok és por behatolásával szemben

Hibatűrő üzleti táblagép nagyvállalati felhasználásra – ma és a jövőben

Az otthoni eszközöktől eltérően a Fujitsu STYLISTIC M702 tervezésekor fontos szempont volt a biztonság, ami értékes előny a munkaerő mobilitását ösztönző informatikai vezetők számára. A gép és az adatok védelméről integrált ujjlenyomat-érzékelő, opcionálisan rendelhető teljes lemeztitkosítási megoldás, valamint ugyancsak opcionális távoli eszközkövetés és -visszaszerzés gondoskodik. A Fujitsu a gyárban telepíti a táblagépre az irodai alkalmazásokat és a kiváló minőségű 8,1 megapixeles kamerával kiszolgált dokumentumszkennert. A gép teljes körűen felkészített a virtuális asztali infrastruktúra támogatásra, így könnyen beilleszthető a mindenkor biztonságos adatelérést garantáló, piacvezető VDI-megoldásokba.

„A mobil forradalmat elindító otthoni eszközök számos munkakörnyezethez túl sérülékenyek. A fokozott igénybevételre tervezett STYLISTIC M702 modellel olyan kompromisszumoktól mentes táblagépet kínálunk, amely a mobil munkanap viszontagságai közepette is zavartalanul, folyamatosan működik. A spórolás miatt kemény viszonyok között is otthoni eszközöket használó cégek végül jóval többet fizetnek ki a feladatra alkalmatlan, víz által tönkretett vagy sérült táblagépek javítására és cseréjére.” – mondta el Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős vezetője.

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu STYLISTIC M702 már jelenleg is rendelhető az Interneten és kiskereskedőktől Közép-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és India területén. A készülék indulóára 999 euró.