Hazánkban is bemutatkozott a Galaxy S 4

Farkas Norman, 2013. március 29. 16:26

A dél-koreai gyártó tegnap délután a budapesti Allee bevásárlóközpontban nyitotta meg az első magyarországi Samsung Experience Store-t. A jeles alkalmat a Galaxy S 4 hazai bemutatója koronázta meg. Természetesen mi sem maradtunk ki a buliból, melyről fotókkal és videóval tértünk vissza a szerkesztőségbe.

Tegnap este 6 órakor nyitotta meg kapuit az első hazai Samsung Experience Store. Az Allee bevásárlóközpont első emeltén található hatalmas, 105 négyzetméter alapterületű üzletben széles termékkínálattal, rengeteg kiegészítővel, szervizponttal és jól felkészült tréner csapattal találkozhatnak az érdeklődők. A nemzetközi szinten is előremutató üzlet megnyitója önmagban is nagy jelentőséggel bír, de a Samsung úgy döntött, hogy jeles eseményt összekapcsolja a Galaxy S 4 hazai bemutatójával. E döntésnek persze nagyon örültünk, ezért kétszer is megnéztük indulás előtt, hogy eltettük-e a fényképezőgépünket.

 

 

Közvetlenül az üzlet megnyitója előtt egy rövid, cirka félórás Galaxy S 4 bemutató várta a sajtó képviselőit. Élőben csodálhattuk meg az 5 hüvelykes Full HD kijelzővel felvértezett csúcsmodellt, s láthattuk a Dual Camera (fotózás egyszerre a hátlapi- és az előlapi kamerával) és a Drama Shot (mozgó témáról time-lapse videót készít) funkciók működését is. Mivel a készüléken még a végleges szoftver futott, ezért egy véletlen újraindulásnak is tanúi lehettünk az újdonságok szemléltetése közben. A bemutató után volt alkalmunk kézbe venni és kicsit tapogatni a telefont.

 

 

Az S 4 élőben pofásabb, mint a képeken, s hála a fém keretnek, illetve a vékony kialakításnak, minőségérzetet kelt és kényelmes a fogása – s 130 grammos tömege ellenére nagyon könnyűnek tűnik. Működése villámgyors, de ez a benne dolgozó hardverek ismeretében nem meglepő. Kesztyűben is használható Super AMOLED kijelzője élénk színekkel dolgozik, s a Full HD felbontásnak köszönhetően borzasztóan éles képet nyújt. (Most nem feszegetném a készülék részletes specifikációját, de ha érdekel, egy korábbi írásunkban mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.)

 

 

A mobilhoz olyan izgalmas tartozékok lesznek elérhetők, mint az S View Cover, vagy a vezetékmentes töltő. Előbbit volt alkalmunk kipróbálni, s arra jutottunk, hogy tök jó és hasznos dolog, egyrészt mert védi a telefont és jól néz ki, másrészt a kis ablak jóvoltából a nélkül is hozzáférhetünk bizonyos infókhoz, illetve kezelhetjük a hívásokat, hogy kinyitnánk a tokot. Hátrányának azt hoznánk fel, hogy az előbb említett, műanyag fóliának tűnő kis átlátszó rész könnyen koszolódik, s jelenléte miatt kicsit úgy néz ki a tok előlapi része, mint egy hegesztőpajzs.:)

Jó hír, hogy a Galaxy S 4 hazai premierje május eleje helyett április végére várható. Magyarországon a telefon GT-i9505 modellszámú, négymagos Snapdragon 600 processzorral és LTE modemmel szerelt verziója fog hódítani, tehát a nyolcmagos Exynos 5 Octa CPU-val meghajtott változattal nem fogunk találkozni a boltokban és a szolgáltatóknál.