Hajlandó az Apple szakítani elveivel?

Czipperer Dia, 2013. április 11. 17:02

Az elmúlt napokban – az iPhone 5S pletykáin felbuzdulva – egyre több kérdés merült fel a készülékkel kapcsolatban. Vajon hajlandó-e az Apple változtatni?

Sokak fejében motoszkál a kérdés: mit várhatunk az új iPhone-tól? Talán az Apple végre hajlandó lesz szakítani a korábbi hagyományokkal? Azt hiszem, sokakat azt foglalkoztat leginkább, lesz-e nagyobb kijelző végre valahára.

Köztudott, hogy az Apple fő ismérve az egyediség – sosem akart beállni a sorba. De vannak, akik szerint úgy is megőrizhetné jelenlegi pozícióját, ha nem kötné ennyire az ebet a karóhoz. Egyre változatosabb kijelzőméretekkel találkozunk a piacon, de az iPhone esetében a különbség szinte minimális. Az 1-es verzió 3,5 hüvelykkel indult, most pedig, az iPhone 5-ös 4-es képátlónál jár.

Már év elején felröppentek a hírek egy nagyobb méretű változatról, de ez csak egy volt a találgatások sorában. Most azonban a CNET-en olvasható egy hír arról, hogy valóban több kijelzőmérettel landolhat a piacon. Azt már nagyjából sikerült belőni, hogy július, de legkésőbb augusztus körül érkezik, most a Topeka Capital Markets elemzője azt is hozzátette, hogy akár 2-3 különböző mérettel is találkozhatnak a felhasználók.

Lehet a mostaninál nagyobb (4,7-es) és kisebb méret is, és természetesen egy 4 hüvelykes változat is. A nagyobb kijelző ideális lehet azok számára, akik a nagyobb méretekhez vonzódnak. Hiszen egy nagyobb kijelző sokkal több élményt nyújthat a felhasználók számára, gondoljunk csak a phabletek népszerűségére. Persze akadnak olyanok is, akik egyenesen ki nem állhatják a nagyobb kijelzőket, és az iPhone-t pont a megszokott forma, méret miatt szeretik.

A lehetséges jóslatok egyike :)

És nem csak a méret veti fel a kérdéseket, természetesen az ár és a szín is fontos tényező. Sokan bíznak abban, hogy készül egy olcsóbb változat, amellyel a fejlődő piacokra törhetnek be, mások az iPodhoz hasonlóan élénk, színes modellekben reménykednek.

Tény, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik a cégóriásra, hiszen a riválisok sokkal több választási lehetőséget kínálnak a fogyasztóknak. De azt se felejtsük el, miért tekintünk az Apple-ra úgy, ahogy? Hogyan vívta ki magának a felhasználók elismerését? Egyszerűség, megfontoltság, biztonság és az egyediség is kulcsfogalmak ebben a tekintetben. Érdemes lenne kitörni ebből a körből? 

 

 

 

Forrás: CNET.com, Gizmag.com