Minden ami mobil, hardver és IT – Veletech 2013 kiállítás

Kütyü Magazin, 2013. április 11. 18:00

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Prohardver és a Mobilaréna azt a kiállítást, ami eleinte Mobile Meeting névre hallgatott, de a portfólió bővítése miatt tavaly már Veletech néven ismerhettek meg a látogatók. A rendezvényen a mobilkommunikáció, a hardver és az IT iparág legfontosabb, itthon is jelen levő gyártói és forgalmazói mutatják meg legújabb termékeiket a látogatóknak, emellett számos izgalmas program várja az érdeklődőket.

A Veletech 2013 kiállítás április 28-án, délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit, és 18 óráig tart nyitva. A budapesti Millenáris "B" csarnokát teljesen megtölti majd az a több mint 20 cég, amelyek itt mutatják be legfrissebb termékeiket. A jövő és a múlt is találkozik, hiszen például közvetlenül a Samsung Galaxy S 4 mellett kap helyet a 40 éves mobiltelefónia tiszteletére összegyűjtött, régi készülékekből álló tárlat, a galérián pedig régi számítógépes játékok szomszédságában fognak profik jelenlegi hardvereket tuningolni úgy, hogy egy sarokra tőlük élőben készül egyedi kialakítású számítógépház. Az IT biztonsági beszélgetéseknek éppúgy teret ad a rendezvény, ahogyan egy külön teremben a nyugdíjas érdeklődők hallgathatnak érdekes előadásokat "Ismerd meg jobban unokád világát!" címmel.

A szervezők elkötelezett célja a fiatal, magyar alkalmazásfejlesztők támogatása, ezért "app szigetek" néven nyolc asztalon mutathatják be fejlesztéseiket a Telenor jóvoltából azok a lelkes programozók, akik készek arra, hogy a nagyközönség elé tárják megoldásaikat. Bemutatkozik a Firefox OS, 3D élményt varázsol az MSI, megnyomkodható a HTC One, jelen lesz a világ legvékonyabb okostelefonja az Alcatel standján, a Nokia a teljes Lumia portfóliót megvillantja, a BlackBerry pedig a Z10 mellett a Q10-et is megmutatja az érdeklődőknek. Ott lesznek az új Sony telefonok, az Olympus friss modelljei, az LG teljes palettája, valamint egy 84 inches 4K televízió, a Samsung újdonságai és a Huawei Barcelonában bemutatott eszközei is.

A Veletech 2013-ra a belépőjegy ára 800 forint, jelképes összeg. A szervezők idén is az így befolyt bevételek egy részét jótékony célra ajánlják fel. 14 éven aluliaknak és 60 éven felülieknek a belépés díjtalan.

További információkat, illetve a Veletech 2013 kiállítás részletes programját a rendezvény oldalán találod.