Érkezik a Twitter zenei alkalmazása

Czipperer Dia, 2013. április 12. 14:20

A Twitter már egy ideje dolgozik saját zenei alkalmazásán. Úgy tűnik, végre elkészült a várva várt újdonság, és ezen a hétvégén, a Coachella zenei fesztiválon mutathatják be.

A Twitter Music alkalmazást egyes információk szerint ezen a héten ismerheti meg a nagyközönség egy fesztivál keretében. A korábbi jóslatok március végére datálták a megérkezést: nem késett sokat. Ma, egészen pontosan április 12-én a Coachella fesztiválon debütálhat a Twitter Music.

Az applikáció művészeket és zeneszámokat javasol a felhasználóknak az alapján, mit ajánlanak azok, akiket követünk a mikroblogon. A Twitter Music ugyanis négy menüpontból áll: Suggested – amellyel zenét ajánlhatunk, #NowPlaying – a követettek zenei tweetjeit tartalmazza, Popular – legnépszerűbb tartalmakat listázza, Emerging – a legnagyobbat ugró zenei tartalmak szerepelnek itt.  A különféle zenék, klipek az alkalmazáson belül is meghallgathatók iTunes vagy Soundcloud segítségével, de a Vevo által biztosított videókat is meg lehet nézni.

A We Are Hunted hivatalosan is beleolvadt a Twitterbe (tavaly vásárolták fel): úgy gondolják, a Twitter és a zene együtt jár. Sok előadó van jelen a mikroblogon, és az emberek nap mint nap fedeznek fel és osztanak meg új dalokat és albumokat.

A Twitter Musicot Twitter fiók nélkül is lehet használni, ezzel is vonzzák az új felhasználókat az oldalra. Az alkalmazás iOS-en debütál elsőként, és a Twitter Musicnak az oldalon már 2.4 millió követője van.

 

 

Forrás: CNET.com, Gizmodo.com