Jönnek a több kamerás Nokia mobilok?

Kütyü Magazin, 2013. május 2. 17:59

A Nokia nagy lehetőséget lát a Pelican Imaging kamera mátrixos képalkotási megoldásában, melynek előnyeit hamarosan a gyártó okostelefonjaiban is élvezhetjük.

A Nokia már többször megmutatta az elmúlt években, hogy mennyire elhivatott a mobilos képalkotás felé. Elég csak 808 PureView veszteségmentes nagyítással kecsegtető kamerájára, vagy a Lumia 920 optikai képstabilizátorára gondolnunk.

A legfrissebb hírek szerint hamarosan érkezik az EOS, mely ötvözi a fenti megoldásokat, s így teszi majd lehetővé kiemelkedő minőségű fotók készítését a képalkotás megszállottjai számára. Később valami ennél is izgalmasabbra számíthatunk: Bo Ilsoe, a Nokia Growth Parners embere elárulta a Bloombergnek, hogy cége támogatja a Pelican Imaging több kamerás megoldásának fejlesztését, ami azt jelentheti, hogy idővel megjelenhetnek a finnek portfóliójában azok a mobilok, melyek e technológiát képviselik. A számos apró képalkotó egység használatán alapuló, kamera mátrixos technológia használata új szintre emelheti a mobilos fényképezést, hiszen olyan praktikus megoldásokat is magában hordoz, mint például az utólagos fókuszálás lehetősége.

 

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]