TIPA-díj az LG-nek a "legjobb képfeldolgozó monitor kategóriában"

Kütyü Magazin, 2013. május 21. 11:35

Az LG Electronics ColorPrime (27EA83) monitorát a fotózással és képfeldolgozással foglalkozó szakmai újságírók nemzetközi szervezete, a TIPA (Technical Image Press Association) a 2013-as év „Legjobb képfeldolgozó monitora” címmel díjazta. 

A filmkészítők, fényképészek és grafikusok számára egyaránt ideális, díjnyertes LG monitor az IPS képmegjelenítési technológia mellett széles színpaletta alkalmazásával és kimagaslóan nagy felbontással emelkedik ki a mezőnyből.

„Nagy megtiszteltetés számunkra a ColorPrime monitornak járó TIPA-díj – mondta Il-geun Kwon, az LG Electronics vezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója. – A képfeldolgozó iparág elismerése azt igazolja vissza számunkra, hogy az LG grafikai csúcsmodelljének képességei valóban kivételesek. A WQHD (wide quad high definition) felbontású, kifinomult kalibrációs technológiával felszerelt ColorPrime monitor egyedülállóan pontos megjelenítést biztosít, amely nélkülözhetetlen az aprólékos grafikai és képfeldolgozó munkához.”

 

Az LG ColorPrime monitor lenyűgöző képminőséget kínál: a WQHD (2560x1440) felbontás rendkívüli élessége mellett a készülék az Adobe RGB színtér 99%-át képes pontosan visszaadni. A monitor 90 fokkal elforgatható, így a felhasználók kiválaszthatják a munkájukhoz leginkább megfelelő szöget.

Minden egyes ColorPrime monitor gyárilag kalibrált, és külön tanúsítvány igazolja, hogy a finomhangolást az LG képfeldolgozó szakértői elvégezték. Az egységes és pontos színvisszaadás további javítása érdekében az LG emellett hardveres kalibrálási lehetőséget is biztosít a monitorra optimalizált külső színkalibrátor révén.

Az LG speciális IPS kijelzőtechnológiájának köszönhetően a ColorPrime monitor valósághű képe a szemet is kíméli. A lenyűgöző, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a képminőség és a színhűség a néző helyétől függetlenül egyenletes marad. A négy részre osztható képernyő és a Dual Link-Up (kettős csatlakoztatási funkció) új távlatokat nyit a párhuzamos feladatvégzés terén.

A ColorPrime kijelzője a képernyőfelosztó funkcióval négy szegmensre tagolható, amelyek különböző hasznos elrendezésekben használhatók. Az LG intelligens Dual Link-Up funkciója egyszerre két különböző eszközről is lehetővé teszi a fájlok és programok megjelenítését. Összefoglalva tehát a ColorPrime monitor a filmkészítők, fényképészek, dizájnerek és egyéb, grafikával foglalkozó szakemberek számára készült átfogó képkezelési megoldás.

A 13 ország 29 szakfolyóiratát tömörítő TIPA a világ egyik legbefolyásosabb szakújságírói szervezete a fényképészet és a képfeldolgozás területén. Tagjai minden évben összegyűlnek, hogy megszavazzák az év legjobb termékeit; a szavazás során az egyes eszközöket számos különböző kritérium — technológiai és tervezési innováció, könnyű használat, ár-érték arány — szerint értékelik.

A TIPA-díjat 40 különböző kategóriában ítélik oda, és kategóriánként egy győztest hirdetnek. Az idei év legjobb termékei — így az LG ColorPrime monitor is — az idén júniusban Tokióban megrendezendő 2013-as TIPA díjátadó ünnepségen részesülnek hivatalos elismerésben.