LG: Snapdragon 800 processzorral jön a G2

Farkas Norman, 2013. június 20. 16:02

Az LG hivatalosan megerősítette, hogy már készülőben van az Optimus G csúcsmobil utódja. A kisebbik dél-koreai gyártó azt is elárulta, hogy a felsőkategóriás készülékben egy négymagos Snapdragon 800 processzor teljesít majd szolgálatot.

Az LG a minap megosztotta a nagyvilággal a hírt, hogy már javában készül idei nagyágyúja, a G2, melynek motorjául a négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzort választotta.

A dél-koreai vállalat bejelentéséből az is kiderült, hogy új márkanevet kapnak a felsőkategóriás eszközök; említésükkor hanyagolhatjuk az „Optimus” nevet, ugyanis a G sorozat a továbbiakban egy teljesen önálló, prémium kütyüket felvonultató termékvonalként jelenik meg. Az Optimus márkanév alatt pedig az alacsonyabb árszegmensbe szánt készülékek sorakozhatnak fel.

Egyes koreai források szerint már július elején bemutatkozhat a várva várt G2, de csak az IFA 2013 kiállítás környékén, azaz augusztus végén vagy szeptember elején landolhat a piacon.

A várakozások szerint a fent említett négymagos Snapdragon 800 processzor mellett 2GB RAM, 5 hüvelykes Full HD kijelző és 13 megapixeles kerül a csúcsmobilba, s a többi androidos készülékhez képest egészen különleges lesz.

Egyelőre rejtély, hogy miben nyilvánul meg ez a különlegesség, de a korábbi pletykák szerint a külső megjelenésben manifesztálódik, pontosabban olyannyira vékony lesz a G2, hogy a szélein kialakuló helyhiány miatt az LG kénytelen a hátlapjára ültetni a különböző kezelőszerveket – például a hangerőszabályzó és a ki/bekapcsoló gombokat. Ez persze csak találgatás, ahogy az is, hogy hajlékony, vagy hajlított megjelenítővel érkezik a telefon.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]