Galaxy NX – Android, 4G és cserélhető objektív

Kütyü Magazin, 2013. június 24. 12:36

A Samsung bemutatta a világ első 3G/4G LTE és WiFi támogatással rendelkező kompakt rendszer fényképezőgépét, a GALAXY NX-et. A sokoldalú és könnyen használható GALAXY NX egyetlen, stílusos és kisméretű házban egyesíti a legkorszerűbb optikai teljesítményt és csatlakozási lehetőségeket az Android előnyeivel.

Megosztás bárhonnan, bármikor

3G/4G LTE támogatásának köszönhetően a GALAXY NX tulajdonosok bárhol, bármikor megoszthatják ismerőseikkel a profi minőségben készült képeket. Az újdonság Photo Suggest funkciója helyspecifikus ajánlásokat nyújt a népszerű fotós helyszínekről – a világszerte más fotósok képein alapuló adatbázissal dolgozva. A Story Album segítségével pedig olyan digitális fotóalbumok hozhatók létre az átformált, átméretezett fényképekből, amelyek más eszközökkel is megoszthatók.

Lenyűgöző képminőség

A GALAXY NX 20,3 megapixeles APS-C méretű szenzorával nagyon jó minőségű képeket lehet készíteni, a színek életszerűek, a fotók pedig élesek, elevenek és tiszták, bármilyenek legyenek is a fényviszonyok. A Samsung saját tervezésű DRIMe IV Image Signal Processer képalkotó motorja hatalmas továbblépést jelent a sebesség és a minőségi fotókészítés területén, jobb színreprodukciót és hatékonyabb zajcsökkentést tesz lehetővé. A vadonatúj Hybrid Auto Focus (AF) rendszer gyors és pontos fázis- és kontrasztérzékelést biztosít, miközben az 1/6000 másodperces maximális záridő, valamint a 8,6 fps sebességű sorozatfelvétel garantálja, hogy a felhasználók egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le.

A GALAXY NX-hez elérhető széles objektívkínálat a könnyű és kicsi pancake-től (lapos, így a palacsintáról nevezték el) a halszemen át a nagy fókusztávolságú fix és zoom objektívekig terjed, így a felhasználók szabadon megválaszthatják a nekik tetsző egyedi perspektívát vagy látásmódot.

Egyszerű használhatóság

Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer még tovább fokozza a fényképezés élményét. A felhasználók a Google Play valamennyi alkalmazását elérik a GALAXY NX-en, így maximálisan testre szabhatják fényképezőgépüket, szerkeszthetik és megoszthatják kiváló minőségű fotóikat, illetve tarthatják a kapcsolatot családtagjaikkal, barátaikkal.

A GALAXY NX-et számos olyan funkcióval látták el, amelyeknek hála a felhasználók kifejezhetik egyedi látásmódjukat és megörökíthetik azokat a pillanatokat, amelyek megtestesítik szenvedélyüket. Ebben segíti őket a készüléken elérhető több mint 30 SMART üzemmód is. A Multi Explosure (többszörös expozíció) révén két képet lehet egy felvételen készíteni, az Animated Photo pedig akár 5 másodpercnyi sorozatfelvételt képes egy animált GIF fájllá összekapcsolni. A Sound & Shot megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit. A további személyre szabást pedig a Camera Studio alkalmazás teszi lehetővé.

A GALAXY NX Magyarországon várhatóan 2013 augusztusától lesz elérhető. További információkat a Samsung oldalán találsz az újdonságról, melynek specifikációját innen töltheted le (angol nyelven, pdf formátumban).