„EOS” – Lumia 1020 vagy Nokia Zoom néven?

Farkas Norman, 2013. június 27. 16:00

Bár még ki sem hűlt a hír, hogy Lumia 1020 néven érkezik a finn gyártó fotózásra kiélezett csúcsmobilja, máris az az infó járja a világot, hogy a Nokia Zoom nevet kaphatja.

Nemrég az a hír érkezett a megbízható információiról ismert @evleakstől, hogy a finn gyártó „EOS” fejlesztői néven híressé vált, 41 megapixeles kamerával felvértezett okostelefonja a Lumia 1020 nevet kapja, amely igencsak beszédes a készülék várható árára vonatkozóan, hiszen a Nokia új névadási metódusában a magasabb szám egyúttal húzósabb árcédulát is jelent.

Bármennyire is hihető a fenti infó, meg kell kérdőjeleznünk a hitelességét, ugyanis a Nokia nemrégiben levédette a „Nokia Zoom” elnevezést, mely egyébként az „EOS” július 11-én megrendezésre kerülő bemutatójára szóló meghívón is felbukkant.

Összegezve tehát elképzelhető, hogy a Windows Phone 8 rendszerű multimédiás szörnyeteg végül „Nokia Zoom” néven kerül fel az üzletek polcaira, de az sem kizárt, hogy a levédetett márkanév egy új termékcsaládot jelöl, melynek első tagja lehet a Lumia 1020 névre keresztelt „EOS”.

 

 

[Forrás: Übergizmo]