Frissült a Vine iOS verziója

Czipperer Dia, 2013. július 4. 16:07

A Vine eddigi legnagyobb frissítését hajtotta végre iOS verzióján, számos újdonságot adott a videószolgáltatáshoz, melyeket tegnap mutattak be.

Bár a videók maximális hossza nem változott, az update-nek köszönhetően 15 új csatornával bővült a szolgáltatás – a vígjátékoktól a zenén át a macskákig –, amelyekbe videóinkat kategorizálhatjuk. Az új „revine” funkciónak köszönhetően pedig sokkal könnyebben, egy érintéssel oszthatjuk meg a videókat barátainkkal a „retweet” mintájára.

Az 1.3-as verzióban lehetőségünk van arra is, hogy úgynevezett „védett posztokat” készítsünk. Ez azok számára lehet hasznos, akik túl félénkek, és nem szeretnék az egész világgal megosztani videóikat. A posztokat csak azok láthatják, akiknek mi engedélyezzük. Ám, ha megosztjuk például Twitteren vagy Facebookon, akkor automatikusan elveszíti védelmét. Az alkalmazás kameraeszközét is frissítették: többek között rács és fókuszfunkcióval is ellátták.

A Vine elmondása szerint a következő héten az Android applikációban is landol a védett poszt funkció, több más frissítéssel együtt. Bár ezekről részleteket nem árultak el.

 

Forrás: Mashable.com, Engadget.com