Nem stimmel valami a térképen? Javítsd ki!

Kütyü Magazin, 2013. július 18. 17:19

A Google Map Makerben néhány kattintással felteheted a Térképre a városodban újonnan épült körforgalmat, bicikli utat, az eldugott strandokat, a kedvenc éttermedet, szórakozóhelyedet, fodrászodat, cipészedet, de azt is jelezheted, ha egyirányúvá tettek egy utcát, ezek a javasolt változtatások pedig a Google Térkép részévé válnak.

A Google Térkép szerkeszthető felületén helyismeretére támaszkodva bárki kérheti a térkép kiegészítését vagy pontosítását, ezeket a javaslatokat pedig a többi térképkészítő is értékeli. Azt követően, hogy a Google térképészeti szakértői csapata is jóváhagyja a javasolt módosításokat, a Google Térképen, annak mobiltelefonos változatán, és a Google Föld-ben is mindenki számára láthatóvá válnak az új részletek.

Korábban a Google Map Makert első sorban arra használták, hogy a világtól elzárt, kevéssé feltérképezett országokról, tájakról is modern, hozzáférhető, online térképet készítsenek. Nagyrészt az ott élők készítették el így Pakisztán és Észak-Korea térképét (bemutató videó a Google Map Maker-ről,  és time lapse videó a pakisztáni úthálózat és város szintű térkép alakulásáról, ahogy a helyi közösségek a Google Map Maker-ben megrajzolták azokat).

Ma már, a gyorsan változó, fejlett városokban a térkép frissítésében, gazdagításában tölt be fontos szerepet a Google Map Maker.

A Google Térképet a világon havonta 1 milliárdan használják. Minden egyes nap több tízezer módosítást, frissítést hajtanak végre a Google Térképen.