Volt, nincs xRec

Czipperer Dia, 2013. július 24. 11:24

A napokban adtunk hírt róla, hogy új alkalmazással bővült az AppStore kínálata, amely képes az iPhone képernyőjéről felvételt készíteni. Ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis csak néhány napig volt elérhető.

Már hiába keressük az xRec applikációt az AppStore-ban, hiszen az Apple már le is szedte az alkalmazást. Már a CNET-en is egy fél mondat erejéig olvasható volt, hogy az Apple valószínűleg el fogja távolítani az alkalmazást, bár akkor még nem volt világos pontosan, miért is tenné meg azt az Apple.

A cikk frissített verziójában már szerepel, hogy eltávolították az applikációt, bár részleteket ott sem írnak. Az iPhoneközösség oldalán olvashatunk a valódi okokról, melyről egy magyar iOS fejlesztő, Murvai Richárd mesélt. A nyílt forráskódú programot ugyanis ellopták.

Előző cikkünkben írtunk róla, hogy iOS 7-tel nem kompatibilis a program, aminek egyszerű oka van: még nincs kész teljesen. Az eredeti készítő még nem akarja publikálni, pont ezért, valamint iPaden is bugos.

Mindenesetre ez mégis megtörtént, de szerencsére a tolvaj nem volt túl rafinált. Ahogy az alábbi képen is látszik, a forráskódból világosan kitűnik, hogy Coolstar munkájáról van szó, csak éppen ő nem tudott arról, hogy feltette volna...

 

Kép: iphonekozosseg.com