LG G2 – három hónapon belül 100 szolgáltató kínálatában

Farkas Norman, 2013. július 29. 16:00

A friss hírek szerint a kisebbik dél-koreai gyártó tanult eddigi hibájából, s korábbi zászlóshajóitól eltérően az augusztus 7-én bemutatkozó G2 csúcsmodellt 2-3 hónap alatt világszerte 100 szolgáltató kínálatában elérhetővé teszi.

Az utóbbi években nem volt éppen rózsás az LG mobil részlegének helyzete, ám a jól eltalált Optimus G és G Pro csúcsmobilokkal, a Nexus 4-gyel és a stílusos, középmezőnybe szánt L sorozattal sikerült megtörni a jeget, pontosabban növelni a piaci részesedést. Az augusztus 7-én bemutatkozó LG G2 új mérföldkövet jelölhet a vállalat felfelé ívelő pályáján, s ezt nem csak kiemelkedő tudása és egyedi megjelenése miatt sejtjük.

Úgy látszik ugyanis, hogy a cég rájött, nem elég jó készülékekkel előrukkolni, azok gyártását és forgalmazását is fel kell pörgetni a siker érdekében. Ennek megfelelően a G2 megjelenésére nem kell olyan sokat várni, a koreai MK News értesülései szerint az augusztus 7-ei bejelentés után két-három hónappal már világszerte 100 szolgáltató kínálatában megtalálható lesz. Első körben (még augusztusban) Dél-Koreában lesz kapható a csúcstelefon, szeptembertől az Egyesült Államokban és Európa egyes régióiban lehet majd hozzájutni, s októberben valósul meg a teljes nemzetközi elérhetőség.

 

 

Ez igazán jelentős gyorsulást jelent a közelmúltban tapasztaltakhoz képest, hiszen például az Optimus G Pro áprilisban jelent meg a gyártó anyaországában, az Egyesült Államokba csak májusban érkezett meg, majd július közepéig tartó csend után a cég bejelentette, hogy a harmadik negyedév során tesi elérhetővé a nemzetközi piacon.

A fentiek fényében kijelenthetjük, hogy az LG összeszedte magát, s szerencsére ezzel ő maga is tisztában van. Ez utóbbira utal az optimista jövőkép, mi szerint tízmillió G2 talál majd gazdára világszerte. Az LG egyébként jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója, s ha feljebb ugyanis nem is lép a ranglétrán a G2 sikerei által, jelenlegi pozícióját mindenképp megszilárdíthatja az olyan riválisokkal szemben, mint a ZTE, a Huawei, vagy a Lenovo.

 


 

[Forrás: Unwired View]