Gyorsabb alkalmazások és bővülő szolgáltatások a Ciscónál

Kütyü Magazin, 2013. július 30. 12:38

A felhő alapú és mobil alkalmazások növekvő trendjének megfelelően a Cisco tovább bővíti hálózati portfólióját. Az új és frissített Catalyst kapcsolói és ISR-útválasztói nagy teljesítményű, teljesen programozható hálózati megoldásokat nyújtanak, gyorsítják az új alkalmazások és a szolgáltatások bevezetését, ugyanakkor csökkentik a rendszer teljes élettartamköltségét. A megoldások a most bejelentett Cisco Enterprise Networks Architecture rendszerének részei.

Az architektúra a Cisco Open Network Environment (ONE) környezetét bővíti, a termékfrissítések révén a jövőben a Cisco teljes szolgáltatói és vállalati hálózati portfóliója nyílttá és programozhatóvá válik. A mostani bejelentések a többtelephelyes vállalati és fiókirodai hálózatokat érintik. A Cisco Catalyst 6800 sorozatú kapcsolók jelenleg a legnagyobb teljesítményű Catalyst kapcsolók, amelyeket kimondottan többtelephelyes vállalati 10/40/100 Gbit/s gerinchálózatokhoz terveztek.

Az új kapcsolók teljes hálózati programozhatóságot biztosítanak és a széles körben elterjedt Catalyst 6500 sorozatú kapcsolókkal való kompatibilitással értékálló beruházást kínálnak. A fiókirodai alkalmazásokhoz a Cisco az új  ISR 4451-AX útválasztóval bővíti az Integrated Services Router (ISR) integrált szolgáltatásokat nyújtó útválasztó családot. Teljesítmény és rendelkezésre állás tekintetében az új eszköz a legnagyobb áttörést jelenti a Cisco ISR 2004-es bemutatkozása óta.

Cisco ONE vállalati hálózati architektúra

A Cisco ONE a Cisco szoftveralapú hálózatok (SDN) területét célzó portfóliója, amely támogatja a teljes programozhatóságot, így elősegíti az innovációt, a beruházások értékállóságát, valamint az üzemeltetési költségek csökkentését. A nyitott és programozható Cisco ONE vállalati hálózati architektúra a „Minden a hálón” (Internet of Everything) egyik fontos építőeleme, amely intelligens módon kapcsolja össze az embereket, a számítási felhőket, eszközöket, valamint teljes hálózati átláthatóságot, intelligenciát és skálázhatóságot biztosít.

A Cisco ONE stratégia egyik kulcseleme a onePK API eszközkészlet, amelynek segítségével a fejlesztők az üzleti alkalmazásokat támogató hálózati alkalmazásokat hozhatnak létre. A Cisco vállalati útválasztóinak és kapcsolóinak teljes portfóliója támogatni fogja a onePK-t az elkövetkezendő egy évben, kezdve a most bejelentett ISR 4451-AX és az ASR 1000-AX routerekkel, amelyek 2014 első negyedévétől támogatják a szoftverfejlesztő készletet.

A nyílt API és a hálózatvezérlési szolgáltatásokkal az alkalmazásfejlesztők egységes egészként láthatják a teljes hálózatot, így elég egyszer megírniuk az alkalmazásokat, majd állandó alkalmazásteljesítmény mellett többféle vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati környezetben futtathatják azokat.

 

Részletes áttekintés a most bejelentett vállalati és fiókirodai hálózati eszközökről:

Elérhetőség

A Cisco ISR 4451-AX már kapható, az ASR 1000-AX és a 4500E Supervisor Engine 8E júliusban kerül kereskedelmi forgalomba, a Catalyst 6800 sorozatú kapcsolók pedig 2013 novemberétől lesznek megvásárolhatók.