Piacon a Huawei Ascend W2

Farkas Norman, 2013. augusztus 23. 12:49

Átszámítva cirka 36 ezer forintért lehet hozzájutni Kínában a Huawei Windows Phone 8 rendszerű újdonságához, mely az Ascend W2 nevet kapta. A kétmagos processzorral és 4,3 colos WVGA kijelzővel felvértezett mobil így a Lumia 520-nál is vonzóbb ajánlatnak minősül – főleg, ha nem vesszük figyelembe azokat a jelentős szoftveres pluszokat, melyeket a Nokia minden Lumia modellhez biztosít.

A Huawei egyre nagyobb sikereket ér el az Android platformon, s ezt főként annak köszönheti, ütősebbnél ütősebb mobilokat tervez (pl. Ascend P6), melyeket vonzó áron kínál a felhasználóknak. A cég a Microsoft mobil operációs rendszerén is képviselteti magát, s szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani magának a Windows Phone virtuális tortájából, melynek több mint kétharmad részét a Nokia birtokolja.

A kínai cég nemrég piacra dobta a korábban tucatnyi pletykában boncolgatott Ascend W2 készüléket, s úgy tűnik, hogy ettől a modelltől hasonló nagyságú sikert remél, mint amekkorát a kedvező ár/érték aránnyal bíró Lumia 520 hozott a Nokiának. A csavar a dologban, hogy míg a Lumia 520 egy tipikus belépőszintű, azaz apró méretű és visszafogott hardverű telefon, addig a nála olcsóbban kínált Ascend W2 egy vérbeli középkategóriás WP8 mobil. A Huawei anyaországában ugyanis mindössze 999 jüant, azaz cirka 36 ezer forintot kell kicsengetni a 4,3 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) IPS kijelzővel, 1,4GHz-es, kétmagos Qualcomm (MSM8230) processzorral, 3G modemmel, TD-SCDMA hálózati támogatással, 5 megapixeles kamerával és 8GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhellyel felvértezett kütyüért.

 

 

Ha a Huawei folytatja stratégiáját, gyorsan növekedhet relatív részesedése a Windows Phone 8 platformon, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a jó hardver-kedvező ár páros nem feltétlenül elegendő a sikerhez. A Nokia például rengeteg szoftveres pluszt nyújt a Lumia okostelefonokhoz, így növelve azok használhatóságát.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]