Év végén kezd hódításba az LG G Pad 8.3

Kütyü Magazin, 2013. szeptember 2. 11:11

Az LG bejelentette a prémium mobileszközökből álló G termékcsaládjának legújabb tagját, az LG G Pad 8.3 táblagépet. A 8 hüvelykes kategóriában az LG G Pad 8.3 az első táblagép, amely Full HD kijelzővel rendelkezik, emellett egyedi felhasználói élményt és számos csatlakoztatási lehetőséget kínál.

Hivatalosan a 2013-as berlini IFA kiállításon lép a színre az LG G Pad 8.3, mely a nemrégiben bemutatott LG G2 szupertelefont követi. A gyártó célja az, hogy a G termékcsalád két prémium tagja által tovább erősítse a felsőkategóriás mobileszközök piacán betöltött szerepét.

„A G sorozat okostelefonjai mellé felsorakozó LG G Pad 8.3 tovább gazdagítja az LG legfejlettebb eszközeinek prémium kínálatát – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – Az LG G Pad újabb példája azoknak az eszközöknek, amelyek egyedülálló előnyeikkel világszerte kivívják a vásárlók elismerését.”

Kompakt méret és nagy teljesítmény

Nagyméretű kijelzője ellenére az LG G Pad 8.3 elegáns és vékony, így egy kézben is kényelmesen elfér. Az LG a vásárlók visszajelzése alapján határozta meg a táblagép optimális méretét, ennek köszönhető a készülék kompakt kialakítása. A hordozhatóság terén tehát nem kellett kompromisszumokat kötni az LG G Pad 8.3 esetében, amelynek súlya mindössze 338 gramm, ami körülbelül egy újság súlyának felel meg. A hosszú üzemidőről pedig a nagy teljesítményű 4600 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Az első Full HD kijelzős táblagép a 8 hüvelykes kategóriában

Az LG G Pad 8.3 az első Full HD kijelzős táblagép a 8 hüvelykes kategóriában, amely ráadásul magában hordozza a prémium G sorozat többi tagjának, a G Pro-nak és G2-nek kulcsfontosságú jellemzőit is. A G Pad 1920 x 1200 képpontos WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) kijelzője a hagyományos Full HD kijelzőknél nagyobb felbontással kínál egyedi képminőséget. Emellett az 1,7 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 600 processzor kiváló teljesítményének köszönhetően a felhasználók kompromisszumok nélkül élvezhetik a Full HD tartalmakat.

Valódi konvergencia a QPair alkalmazással

 Az LG G Pad 8.3 a különböző eszközökkel való együttműködés révén eleget tesz a konvergencia iránt támasztott legmagasabb követelményeknek is. Az egyedi QPair alkalmazásnak köszönhetően az okostelefonra érkező hívások és üzenetek a G Pad-en is megjelennek, ami valódi konvergenciát biztosít. A felhasználók az LG G Pad 8.3 táblagépen egyszerűen válaszolhatnak ezekre az üzenetekre. Emellett a QPair alkalmazással a G Pad könnyedén csatlakoztatható más gyártók okostelefonjaihoz és táblagépeihez is (ajánlott operációs rendszer: Jelly Bean) A G Pad QMemo alkalmazásával készített jegyzetek a felhasználó okostelefonjára is menthetők, és bármelyik eszközről megoszthatók.

Táblagépre szabott felület

Az olyan praktikus szolgáltatások, mint például a továbbfejlesztett párhuzamos feladatvégzés, valódi előnyöket kínálnak a mindennapi használat során az LG G Pad 8.3 tulajdonosai számára. Az LG G Pad 8.3 egyedi funkciói teljes mértékben kihasználják a 8,3 hüvelykes (21.08 cm) Full HD kijelzőt:

ŸSlide Aside – a nyitott alkalmazások három ujjal félrecsúsztathatók a képernyőről, ami megkönnyíti a párhuzamosan futó feladatok kezelését

ŸQSlide – akár három különböző alkalmazás is zavartalanul megjeleníthető ugyabban az ablakban, ami a nagy képernyőn különösen kényelmes

ŸKnockON – a kijelzőn dupla koppintással a készülék be- és kikapcsolható

Az LG G Pad 8.3 2013 negyedik negyedévében jelenik meg a nagyobb piacokon, többek között Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és egyéb régiókban. Az árak a termék megjelenésekor lesznek nyilvánosak.

Fő jellemzők:

- Processzor: 1,7 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 600 processzor

- Kijelző: 8,3 hüvelykes WUXGA (1920 x 1200 képpont, 273 ppi)

- Memória: 16 GB eMMC

- RAM: 2 GB LPDDR2

- Kamera: 5,0 MP (előlapi) / 1,3 MP (hátoldali)

- Akkumulátor: 4600 mAh

- Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.2.2

- Méret: 216,8 x 126,5 x 8,3 mm

- Tömeg: 338 g

- Színek: fekete / fehér