ASUS MeMO Pad 8 és MeMO Pad 10 – megfizethető áron

Kütyü Magazin, 2013. szeptember 9. 10:05

Az ASUS két új, megfizethető androidos táblagépet jelentett be: a MeMO Pad 8 nyolchüvelykes, a MeMO Pad 10 pedig tízhüvelykes kijelzővel van felszerelve. Mindkét táblagép 1280 x 800-as felbontásra képes, négymagos processzorral rendelkezik és microSD kártyahely is található benne.

A kényelmes egykezes használatra tervezett ASUS MeMO Pad 8 mindössze 127 mm széles és 350 grammot nyom, mégis egy olyan 8 hüvelykes kijelzőt tartalmaz, amely a 7 hüvelykes táblagépekhez képest 30 százalékkal nagyobb képernyőterületet kínál. Az ASUS MeMO Pad 10 ugyanilyen kiválóan hordozható, hiszen csak 522 g.

Csodás minőségű IPS képernyő és ASUS SonicMaster technológiás hang

Az ASUS MeMO Pad 8 (ME180A) és MeMO Pad 10 (ME102A) egyaránt LED-es háttérvilágítású, 1280 x 800-as felbontású, IPS (In-Plane Switching) kijelzővel gondoskodik a széles szögből, még teljes nappali fényben is remekül látható ragyogó, élénk képekről. A két csúcskategóriás, ASUS SonicMaster audiotechnológiás hangszóróval a hangminőség is ugyanilyen kiváló.

 

 

A MeMO Pad 8-at egy öt megapixeles hátoldali kamerával is felszerelték, amellyel remek fotók készíthetők, míg a MeMO Pad 10 két megapixeles hátoldali kamerával rendelkezik. Mindkét modell képes 720p HD videók készítésére is, és a videocsevegéshez 1,2 megapixeles előoldali kamerát tartalmaz.

Az 1,6 GHz-es négymagos processzorok remekül egyensúlyoznak a többfeladatos teljesítmény és az energiatakarékos működés igénye között. A MeMO Pad 8 akár kilenc óráig is képes akkumulátorról működni HD videolejátszás közben; a MeMO Pad 10-nél ez az idő 9,5 óra. A MeMO Pad 8-ban 8 GB belső tároló található, a MeMO Pad 10 pedig 8 vagy 16 gigabájtos kivitelben kapható. Mindkét modellben microSDXC kártyahely is található.

Elegáns és praktikus TriCover védőburkolat

Az ASUS MeMO Pad 8-hoz és 10-hez strapabíró szintetikus anyagból készült TriCover védőburkolat is rendelhető, amely a készülék hátulját és képernyőjét is védi. A három színben elérhető TriCover fedelével az eszköz kényelmes szögben megtámasztható a képernyőn végzett gépeléshez vagy a filmnézéshez.