Túlmelegedésre panaszkodnak a japán Sony Xperia Z4 tulajdonosok

Czipperer Dia - 2015. június 11.

A Sony Xperia Z4 áprilisban debütált Japánban. Úgy tűnik, a Qualcomm Snapdragon 810-es processzora ezúttal sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: a felhasználók túlmelegedésre hivatkoznak.

Több felhasználó is jelezte problémáján Sony Xperia Z4 készülékek kapcsán. Az eszköz meghajtásáról a sokat emlegetett Snapdragon 810-es processzor gondoskodik, amely ezúttal sem remekel.

Korábban több készüléknél is adódtak gondok a legújabb Snapdragon lapkával. Az LG G4 esetében is merültek fel problémák, amit a vállalat csak később ismert be. A Samsung pedig el is pártolt a Qualcommtól, és saját processzorát ültette a legújabb zászlóshajó mobiljaiba. Nemrég pedig egy független teszten is megvizsgálták a processzort, és kiderült, valóban túlmelegszik a lapka.

A jeleneség a Sony Xperia Z4 modelleknél is visszaköszönt. A japán NTT DOCOMO gyártó figyelmezteti is a felhasználókat arról, hogy a processzor túlmelegedhet. Az egyetlen dolog, amit a felhasználók tehetnek, ha ilyet tapasztalnak, hogy kikapcsolják készüléküket, valamint, hogy kikapcsolt állapotban töltik azt.
 


A múlt hónapban a Qualcomm alelnöke azt nyilatkozta, hogy a túlmelegedéről szólok hírek valótlanok voltak, és szerinte ezzel megpróbálták szabotálni a vállalatot.

Nos, a felhasználók mégis észleltték a túlmelegedést, amely elképzelhető, hogy a Sony Xperia Z3+ modelleket is érinti majd ez a probléma.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza