Perdöntő részletek a Mio-tól

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 22.

Koccanás a reggeli dugóban: ugye jó lett volna rögzíteni? Gyorsabb és egyszerűbb megállapítani, egy adott helyzetben ki a hibás, ha vissza tudjuk nézni a történteket. Az autós kamerák vásárlásakor a leggyakoribb szempont, hogy eszközünk a vitás közlekedési szituációkban segítsen. A legújabb Mio MiVue C320 és MiVue C330 kamerák kisméretűek, hogy ne zavarjanak a vezetésben, és kitűnő optikával felszereltek, hogy a felvételek gyenge fényviszonyok mellett is élesek legyenek. A MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetésekkel is támogatja a sofőrt.

A közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet évről-évre nő, így fedélzeti kamerát is egyre többen vásárolnak. A használatukkal kapcsolatos szabályozás ugyan országonként változik, hasznukat azonban már a biztosító társaságok is kezdik felismerni. A praktikus eszközöket ugyanis leggyakrabban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére használják. Persze, ha különleges tájon vágunk át, útifilmet is készíthetünk velük, amelyet a Mio kamerák esetében a MiVue Manager asztali alkalmazás segítségével Facebook és YouTube oldalunkon is megoszthatunk. Vagy fotómódba váltva egy koccanás részleteit rögzíthetjük sokoldalú úti szemtanúnk segítségével. 

Kicsi, könnyű, és egyszerűen kezelhető

A fedélzeti kameráknak úgy kell jól dolgozniuk, hogy közben szinte láthatatlanok maradjanak. A MiVue C320 és C330 kis méretüknek köszönhetően (62.2 x 51.2 x 37.4 mm) nem zavarnak a kilátásban. Az 58 grammos pillesúlyú eszközöket biztonságosan megtartja az üvegre vákuummal tapadó forgó tartó. A kamerák az autó indításakor kezdik rögzíteni az eseményeket: 3 tengelyű G-szenzoruk érzékeli az autó irányát, az autóra ható erőket, valamint a fordulást és a gyorsulást is. Ha ütközés következik be, ezekből az adatokból tudhatjuk meg, milyen irányból és miképpen történt.

Gyenge fény – erős felvétel

Utazás közben gyakran változnak a fényviszonyok: árnyékos útról kanyarodunk szikrázó napsütésbe, vagy mindent elhomályosít egy hirtelen vihar. Ezért fontos, hogy az optika minél több fényt be tudjon engedni: a 130°-os széles látószögű MiVue C320 és C330 kamerák F2.0-es rekesznyílással dolgoznak, így gyengébb fényviszonyok mellett is jó felvételeket készítenek. Mindkét eszköz 1080p Full HD minőségben, 30 fps-el és H.264 tömörítéssel rögzít, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek.

MiVue C330 – GPS funkcióval

Az új MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetés funkcióval is rendelkezik, élettartamig tartó adatbázis frissítéssel. A beépített GPS automatikusan rögzíti a vezetési információkat, a sebességmérő kamera adatai pedig mindig jelzik, hol vezessünk különösen óvatosan.

A Mio MiVue C320 menetrögzítő kamera ára: 29 990 Ft, a Mio MiVue C330 kamera ára: 40 990 Ft.  

Vissza