A világ megismerésének új módja

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 28.

A rendezvény fő érdekességei között szerepelt a drónpilóták számára ajánlott Moverio BT-300 okosszemüveg és a Moverio Pro BT-2000 okosszemüveg, ami hozzájárul a szakmai képzések és a távoli támogatás hatékonyságához.

A Photokina rendezvényen a látogatók beléphettek a kiterjesztett valóság világába az Epson Moverio okosszemüveg-család legújabb tagjainak köszönhetően. Az Epson a kiállítás “Copter World by Photokina” részén mutatta be a Moverio BT-300 Si-OLED digitális kijelzőtechnológiával felszerelt okosszemüvegét, amely a drónpilóták és a fotósok számára a legmagasabb szintű irányíthatóságot és tiszta színeket kínál. Ezek az okosszemüvegek magas kontrasztarányú, széles színskálájú drónkamera-képet közvetítenek az egyedi First Person View (FPV – Első személy nézet) élményért, közben pedig a felhasználó szabad szemmel is követheti a drón mozgását a repülés alatt.      

A Moverio Pro BT-2000 modell ideális választás különféle ipari felhasználásokhoz. Az Epson saját standján két szoftvergyártóval – az Eurogiciel (www.eurogiciel.fr) és a Brochesia (www.brochesia.com) cégekkel – együtt szemléltette, hogy a Pro BT-2000 okosszemüveg milyen módon alkalmazható összetett karbantartási feladatok során, igényes környezetben, gyorsan, egyszerűen és intuitív módon. A vizuális útmutatóval a felhasználók azonosíthatják és elvégezhetik a szakértelmet igénylő feladatokat is, mint például a nagyformátumú nyomtatók és minilaborok karbantartása. A készülékek azonnali hozzáférést biztosítanak a specifikus dokumentációhoz és videókhoz, így segítik a felhasználókat, akik élőben megoszthatják, amit látnak és kommunikálhatnak is a támogató személyzettel. Az ipari felhasználásra szánt Moverio okoseszközök széles körű alkalmazást tesznek lehetővé, például szakmai képzések során a tapasztaltabb munkatársak megoszthatják tudásukat a világ bármely más pontján dolgozó kollégáikkal.  

Az Epson elkötelezett a különféle speciális alkalmazási területekre tervezett Moverio okosszemüveg-sorozat folyamatos fejlesztése iránt. A Photokina rendezvényen kiállított ipari megoldások és a drónpilóta mellett, a fejlett Moverio platform lehetővé tette az Epson partnerei és a növekvő fejlesztői közösség részére, hogy kiterjesztett valóság alkalmazások széles választékát készítsék el az egyéni és a vállalati ügyfelek számára. Például, a Moverio készülékek egy galéria vagy kiállítás látogatója számára növelik az élményt azzal, hogy érdekes háttér-információt tesznek elérhetővé; az oktatás során a diákoknak az elvont fogalmakat érthető 3D élménnyé alakítják; a sportrajongók belemerülhetnek a mérkőzések, versenyek részleteibe; és a számítógépes játékok és konzolok kedvelői pedig a határokat átlépve a játékélményt a környezetükre, a körülöttük lévő világra is kiterjeszthetik.         

Vissza