A Panasonic látványos EZ1000 és EZ950 4K Pro HDR OLED televíziói új referenciaszintet jelentenek a televíziózás világában 2017-ben

Kütyü Magazin - 2017. február 18.

A Panasonic valaha megalkotott legpontosabb és legfejlettebb videóprocesszora és az OLED technológia páratlan kontrasztja és színmélysége álltak össze, hogy soha nem látott módon hozzák el Hollywoodot az Ön otthonába!

A Panasonic bejelentette, hogy bővíti 4K Pro HDR Ultra HD OLED televízióinak sorát. Tömegeket nyűgözött le a 65 hüvelykes EZ1000 modell, amikor idén januárban bemutatták a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállításon. A Panasonic örömmel jelentette be, hogy 2017-ben megjelenik az EZ1000 77 hüvelykes verziója, valamint az OLED tévék második sorozata, az EZ950, amely 65 illetve 55 hüvelykes verzióban lesz elérhető.

A sosem látott fekete szintnek és a valaha volt legpontosabb színeknek köszönhető, példátlan pontosságú és látványos szépségű képeivel a professzionális Panasonic EZ1000 és EZ950 modellek hozzáférhetővé teszik a legújabb OLED technológia teljes kontraszt- és a színpotenciálját. Mindkét modellben a Panasonic új, csúcstechnológiát képviselő Studio Colour HCX2 chipsetje található, amely a legpontosabb képet biztosítja, amit fogyasztói televízióban láthattunk, és olyan technológiát használ, amely korábban csak több tízezer dollárba kerülő profi monitorokban volt elérhető. Az EZ1000 és EZ950 modellekkel a Panasonic a televíziós technológia határait feszegeti, hogy tökéletesen pontos képet biztosítson, eddig nem látott hűséggel visszaadva azt, amit a rendező megálmodott.

A lehető legjobb hangminőség biztosítása érdekében az EZ1000 „Dinamikus Pengehangfalait” az elismert audiomárka, a Technics mérnökei hangolták. Az EZ950 modell esetében pedig az erős, 40 Wattos hangszórók kivételes hangzást, a legújabb belsőépítészeti elvek által inspirált, modern formavilágú állvány elegáns megjelenést biztosítanak.

A 65 hüvelyk átmérőjű EZ1000 televízió, valamint a 65 hüvelykes és 55 hüvelykes EZ950 Európában 2017 júniusától lesz kapható, míg a 77 hüvelykes EZ1000 ősszel kerül a boltokba.

Hollywood az Ön otthonában 

A 4K Pro HDR jellemzőkkel büszkélkedő EZ1000 és EZ950 modellek több újonnan kifejlesztett elemet tartalmaznak, ezek teljesítményét kihasználva válnak a valaha volt leglátványosabb televíziókká. Ezek közé tartozik az új generációs HDR OLED panel, az új, továbbfejlesztett Studio Colour HCX2 processzor (ami eddig példátlan pontossággal jeleníti meg a színeket), a hagyományos OLED tévék legmagasabb fényerejének mintegy kétszerese, amely a nulla feketeszint megoldással együtt olyan dinamikus tartományt hoz létre, amely meghaladja a HDR prémium minősítés követelményeit. Ahhoz, hogy teljesen ki tudja használni az ezekben rejlő lehetőségeket, a Panasonic tapasztalt hollywoodi szakembereket kért fel a képernyő jelfeldolgozásának finomhangolására. Most először válik elérhetővé a nagyközönség számára olyan minőségű TV képernyő, amely professzionális használatra is alkalmas.

Az EZ1000 és EZ950 modellekben megtalálható az új HDR fényerő fokozó, amely a HDR képminőséget optimalizálja erősen megvilágított helyiségben. Az ilyen körülmények között nehezen látható sötét jeleneteket optimalizálja a készülék, növelve a luminanciát a kevésbé fényerős helyeken, így a jelenetek az eredeti szándéknak megfelelően élvezehetők még világosabb környezetben is. 

Az EZ1000, kategóriája zászlóshajója, Absolute Black szűrővel is rendelkezik. A szűrő elnyeli a környezeti fényt, hogy kiiktassa a tükröződést, így biztosítva a legtisztább, legpontosabb fekete szintet, ami különösen előnyös erősen megvilágított helységekben. 

Studio Colour HCX2 feldolgozás

A Panasonic plazmatévéi és profi televíziós és filmes készülékei mindig is mintaként szolgáltak az ágazatban. Ennek az évtizedek alatt megszerzett know-hownak a betetőzése az újonnan megalkotott Studio Colour HCX2 4K processzor, amely eddig példátlan pontosságal jeleníti meg a színskálát, a kivételes feketeszinteket, és hihetetlen fényerőt biztosít a HDR OLED panelen. Az OLED tévé minden egyes képpontja saját fényt bocsát ki, ami lehetővé teszi a részletgazdag megjelenítést a sötét területeken. Ez igazi kihívás, mert relatíve nagy az ugrás a ki (nulla feketeszint) és a be (fekete fölötti) állapotok között. A plazmaképernyők gyártása során, évtizedekig csiszolódott folyamatok segítségével a Panasonic mérnökei jelentősen javítani tudták a részletgazdagságot, különösen a csaknem fekete területeken. 

A Studio Colour HCX2 4K processzor finomhangolását hollywoodi szakértők végezték, hogy az OLED technológia kivételesen széles, 1 milliárd színből álló színskáláját kezelni tudja, és ezáltal a kép hűen tükrözze a filmkészítők eredeti szándékát. Az eredmény pedig a még pontosabb színvisszaadás, különösen azokon a területeken, ahol ez nagyon nehéz, például sötét árnyékoknál és erősen fényes területeken. A processzor rendkívül fontos része a színjavító rendszer, amely professzionális 3D keresőtáblákat használ. Egyedülálló módon a fényerő minden egyes fokozatához egy teljes színadatbázist tárol a chipseten, hogy mindig a legpontosabb színt tudja megjeleníteni, még a legnagyobb kihívást jelentő anyagok esetén is. Az EZ1000 és az EZ950 modellek a DCI színskála csaknem 100%-át képesek megjeleníteni, ami elengedhetetlen az igazán hű, megnövelt dinamikatartományú (HDR) képhez. 

Az EZ1000 specifikációi alapján professzionális monitorként is használható. Professzionális felhasználók az USB porton keresztül feltölthetik saját színes 3D keresőtáblájukat. A képernyő tartalmazza az Imaging Science Foundation (ISF) kalibrációs beállításait és kompatibilis a Portrait Display CalMAN kalibrációs rendszerrel. Ezek a funkciók további bizonyítékokkal szolgálnak a fogyasztók számára is az EZ1000 egyedülálló képminőségének pontosságáról. Nem kell a Panasonicnak elhinnie, hogy az EZ1000-ben és az EZ950-ben megtestesülő példátlan panel- és processzorkombináció képes fantasztikusan pontos képeket alkotni. A Panasonic teljes, független tanúsítást igényelt a THX-től, így gondoskodik róla, hogy Ön pontosan az eredeti elképzelésnek megfelelően tapasztalja meg a filmkészítők vízióját.

A Panasonic az „Ultra HD Premium” minősítést is kérelmezni fogja az EZ1000 számára az audiovizuális ipar Ultra HD Szövetség elnevezésű szervezetétől. A minősítés elnyeréséhez a képernyőnek meg kell felelnie egy sor, az Ultra HD Szövetség által a kontraszt, a fényerő, a felbontás és a színek minőségével kapcsolatban meghatározott szigorú előírásnak, amelyek szükségesek a pontos és látványos HDR képélményhez.

A ma – és a holnap – HDR élményéért  

A rendkívüli színhűség, a szupermély fekete színek, a soha nem látott részletgazdagság a csaknem fekete területeken és a nagy OLED fényerő az EZ1000 és EZ950 modellekben kiválóan megfelel a HDR nagykiterjedésű szín- és kontrasztskálájának. Mindkét modell tökéletesen megfelel a megnövelt dinamikatartományú képernyőkre vonatkozó szigorú iparági minimumkövetelményeknek, a HDR10 szabványnak, felbontás, bitmélység és színskála tekintetében. A HDR10 kötelező jellemző minden UHD Blu-ray tartalom esetén, és sok streaming szolgáltató, köztük a Netflix és az Amazon is használja. Azzal, hogy a Hybrid Log Gamma (HLG) HDR-rel is kompatibilis lesz (a BBC és a japán NHK fejlesztő munkája nyomán), a Panasonic egyértelműen kimutatja, elkötelezett a legújabb technológia iránt, amire a jövő televíziós műsorszórása alapulni fog. 

A játékosok HDR igényeire szabva

Ahogy a HDR egyre inkább megjelenik a 4K játékkonzolokon, a Panasonic eddigi leggyorsabb 4K HDR játék módja a legprofibb, leglelkesebb játékosok igényeit is kielégíti. Az EZ1000 és EZ950 modelleken jelentősen csökkentettük a bemeneti késést, hogy a 4K HDR játékok futtatása közben - különösen ahol gyors mozgások vannak és ezért rövid reakcióidőre van szükség - jobb legyen a teljesítmény.  

Új generációs operációs rendszer 

Az EZ1000 és EZ950 sorozatok támogatják a Netflix, az Amazon és a YouTube részéről érkező 4K HDR streaminget.

Az EZ1000 tartalmazza a teljesen újonnan kifejlesztett My Home Screen 2.0 intelligens rendszert, amelynek célja, hogy ultra-sima és intuitív felhasználói élményt nyújtson minden, a mai tévénéző rendelkezésre álló tartalomforrásból. Az új funkciók közé tartozik a kedvencek mappáinak létrehozása több felhasználó számára, a My App gomb a távirányítón, amely testre szabható, hogy gyorsabban elérhesse a saját kedvenc tartalmát, valamint a megújult Media Player alkalmazás, amely támogatja a 4K HDR10 és hibrid Log Gamma tartalmat. 

A kontinensen kapható modellek emellett támogatni fogják az IP>TV technológiát, amelynek a segítségével a műsorok más eszközökön is lejátszható adatokká alakíthatók. 

Az EZ1000 és az EZ950 sorozatok támogatják a Control4 Simple Device Discovery protokollját, és már folyamatban van, hogy elnyerjék a Connects Control4 tanúsítványát. Mindkét sorozat a Crestron tanúsítványának is meg kíván majd felelni.

A legmodernebb dizájn

Az EZ1000 és az EZ950 modelleket a Panasonic Art&Interior („Művészet és Lakberendezés”) koncepciója alapján tervezték. A belsőépítészet legfontosabb elvei inspirálták a modelleket, és az elegáns dizájn és a prémium anyagok együttesen olyan esztétikus megjelenést biztosítanak, amely még a legstílusosabb otthonokat is még elegánsabbá teszi, miközben fantasztikus rugalmasságot tesz lehetővé.

A sötét fémes felületek és a látható csatlakozási felületek hiánya mindkét modell esetén elegánsan szerves benyomást kelt, és elvonja a figyelmet a készülék fizikai felépítéséről. Kategóriája zászlóshajója, az EZ1000 modell, a forma és funkció tökéletes keverékét nyújtja nagyteljesítményű Dinamikus Penghangfal rendszerével, amely az állványba van beépítve, így a képernyő mintegy lebegni látszik a hangszóró fölött.

Dinamikus Pengehangfal – a Technics hangolásában 

A Panasonic az EZ1000 készülék megalkotása során nemcsak a lenyűgöző képek megjelenítésére összpontosított.

Célja volt az OLED TV legjobb hangzásának megteremtése is, ezért kifejlesztette a Dinamikus Pengehangfalat: ez egy megtévesztően vékony audiórendszer, amely nem kevesebb, mint 14 hangszóróegységet foglal magába (nyolc mély-, négy közép- és két magassugárzót, valamint egy quad passzívsugárzót a mély hangszínek erősítéséhez).  Ebből a célból az elismert audió márka, a Technics mérnökei is részt vettek a Dinamikus Pengehangfal fejlesztésének minden szakaszában, a mechanikus részek és az áramkörök tervezésétől a hangolásig.

Összefoglaló a Panasonic OLED televízió-családról:

EZ1000: A létező legjobb képminőség – Hollywood az Ön otthonában (65 hüvelyk)

  • Master HDR OLED – eredeti Panasonic vezérlőtechnológia és egyedi fekete szűrő az OLED előnyeinek maximális kihasználásáért
  • Studio Colour HCX2 processzor – a profi 3D keresőtáblák pontos színekkel biztosítják a valódi hollywoodi moziélményt
  • Rendkívüli fényerő - az élénk HDR élménye lenyűgöző fényekkel
  • Absolute Black – nulla szint a fekete megjelenítésében a rendkívül pontos fekete fokozatokért
  • Hollywoodban hangolt kép – egy hollywoodi színmérnök végezte a hangolást, hogy a valódi moziélmény hűen közvetítse a filmkészítők eredeti szándékát.  
  •  

EZ950: Valódi moziélmény - Hollywoodban hangoltuk (65 és 55 hüvelyk)

  • 4K UHD OLED TV – új generációs televízió-technológia az elérhető legnagyobb pontosságért és kontrasztért
  • Studio Colour HCX2 processzor – a profi 3D keresőtáblák pontos színekkel biztosítják a valódi hollywoodi moziélményt
  • Rendkívüli fényerő - az élénk HDR élménye lenyűgöző fényekkel
  • Multi HDR támogatás – HDR10 és Hybrid Log Gamma támogatás Blu-ray-hez, streaminghez és műsorszóráshoz
  • Hollywoodban hangolt kép – egy hollywoodi színmérnök végezte a hangolást, hogy a valódi moziélmény hűen közvetítse a filmkészítők eredeti szándékát
Vissza