A Távközlés Világnapját köszönti a Vodafone

Kütyü Magazin - 2021. május 17.

Május 17. világszerte a Távközlés és Információs Társadalom Világnapja, míg május 18. az Internet Világnapja Magyarországon. A telekommunikációs iparág ezen két jeles napja alkalmából a Vodafone Magyarország a távközlés elképesztően gyorsan változó világtörténelmére és az iparág fontosságára szeretné felhívni a figyelmet egy különleges videóval. 

Több mint 150 éve, 1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői írták alá a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okiratot – ennek emlékére 1968 óta tartják számon a távközlési világnapot, immár 53. alkalommal. A megalakult Nemzetközi Távközlési Egyesület 2002-ben kezdeményezte, hogy május 18. legyen az Internet Világnapja. 

A Vodafone Magyarország ezen két jeles nap apropóján egyperces videót készített, amely a távközlés világtörténelmét hivatott bemutatni. A szolgáltató a videóval egyfelől a távközlés fő mérföldköveit kívánja bemutatni, másfelől az iparág fontosságára, nélkülözhetetlen voltára szeretné felhívni a figyelmet, amely lehetővé teszi többek között a távmunkát, a digitális oktatásban való részvételt és a családi, baráti kapcsolattartást a koronavírus válság ideje alatt is. A videó gyorsan váltakozó képi világa a telekommunikációs iparág rendkívül gyors fejlődését szimbolizálja, amelyben feltűnnek a korszakos újítók és feltalálók, valamint a távközlés világtörténetének legfontosabb eseményei, mérföldkövei is.

 

Vissza