A Kingston FURY túlhúzható szerverosztályú DDR5 memóriát mutatott be

Kütyü Magazin - 2023. március 20.

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

A DDR5 regisztrált DIMM-eket használó platformoknál a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM-ek a szerverosztályú memóriákra jellemző adatintegritás vagy kiváló minőség feláldozása nélkül biztosítják a tartalomkészítők, a mérnökök és az adattudományi szakemberek legújabb alkalmazásainak igényeit kielégítő nagy sávszélességet és megnövelt megbízhatóságot. A DDR5 regisztrált DIMM-ek a DRAM-memóriakomponensbe épített alaplapi ECC-vel rendelkeznek, és támogatják a több-bites hibák felismerésére és kijavítására képes modulszintű ECC-t.

A 4800 MT/s* sebességen nyújtott Plug N Play képességeknek köszönhetően a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM-ekkel a felhasználók a beállítások megváltoztatása nélkül, automatikusan túlhúzhatják rendszerüket, vagy választhatnak az Intel XMP 3.0 tanúsítvánnyal rendelkező, alaplapra minősített négy- és nyolccsatornás készletek közül, akár 6000MT/s sebességgel, gyárilag hangolt időzítésekkel, illetve sebesség- és feszültségszinttel.

„A nagy teljesítményű memóriát igénylő felhasználók szükségleteire válaszul, a Kingston FURY örömmel terjeszti ki a DDR5 teljesítményét a munkaállomások és a felső kategóriás asztali számítógépek kategóriájában” – mutatott rá Iwona Zalewska, a Kingston EMEA DRAM üzletágának vezetője. „A Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM-ek folytatják a Kingston több mint három évtizedes hagyományait a világ legnagyobb adatközpontjaiban is megbízhatóan működő szerverosztályú memóriák fejlesztése terén.”

 

 

A Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM-ek egymodulos kivitelben 32 GB, 4 darabos készletben 128 GB és 8 darabos készletben 256 GB max. kapacitással kaphatók. Minden modul sebességtesztelésen esik át, és az élettartam egészére kiterjedő, korlátozott garancia és a Kingston legendás megbízhatósága társul hozzá. 

 

 

A Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM jellemzői és specifikációja:

• Túlhúzás ECC-vel: Az adatintegritás megőrzése, tágítva a DDR5 teljesítményének határait.

• Megnövelt hatékonyság: A kétszeresére növelt bankmérettel és bursthosszúsággal elért nagyobb hatékonyságnak és kisebb késleltetésnek köszönhetően lépést tart a legújabb programok és alkalmazások igényeivel.

• Intel XMP 3.0-tanúsítás: Az előre optimalizált időzítéseket, illetve sebesség- és feszültségszinteket kínáló memória teljesítménye a beépített profilok egyikének kiválasztásával könnyedén maximumra növelhető.

• Plug N Play: A gyárilag előre beállított késleltetési és sebességidőzítések automatikus alkalmazása – így nincs szükség a BIOS-beállítások korrigálására.

• Kapacitás:

– Különálló modul – 16 GB, 32 GB

– Négydarabos készlet – 64 GB, 128 GB

– Nyolcdarabos készlet – 128 GB, 256 GB

• Sebesség*: 4800MT/s, 5600MT/s, 6000MT/s

• Késleltetés: CL32, CL36

• Feszültség: 1,1 V, 1,25 V, 1,35 V

• Üzemi hőmérséklet: 0°C és +95°C között

• Méret: 133,35 mm x 31,25 mm x 3,80 mm

_______________________________ 

* További információ a „megatransfer per second” (MT/s) sebességről. Az MT/s jelentése „millió transzfer másodpercenként”. Ez határozza meg a számítástechnikában a DDR (Double Data Rate) SDRAM memória tényleges adatátviteli sebességét. A DDR SDRAM memóriamodulok minden órajelciklus (1 Hz) növekedésének és csökkenésének ideje alatt továbbítják az adatokat.

Pl.: DDR4-3200 (PC4-3200)

Órajelsebesség: 1600 MHz

Adatátviteli sebesség: 3200 MT/s

Sávszélesség: 25 600 MB/s (25,6 GB/s)

Vissza