Limitált kiadású zsebkések a gyűjtők legnagyobb örömére

forrás: Kütyü Magazin - 2023. június 1.

A limitált kiadású termékek (legyen szó bármiről) általában kiemelt figyelmet élveznek, hiszen megvan az a különleges tulajdonságuk, hogy csak korlátozott ideig kaphatóak, így érdemes őket mielőbb beszerezni. Ez természetesen a zsebkésekre is igaz.

Mi haszna van egyáltalán a zsebkések gyűjtésének?

A kérdést feltehetnénk bármi egyébbel kapcsolatban: mi értelme például postai bélyegeket, régi fegyvereket vagy akár autókat gyűjteni? Igazából itt nem a hasznosságon van a hangsúly, hanem a gyűjtő általában különleges érdeklődést mutat bizonyos tárgyak iránt, melyekből szeretne minél többfélét a magáénak tudni.

Egy ilyen beállítottsággal rendelkező vásárló például a finnshop.hu kínálatában a szabadidős kések közül is alighanem előbb csap le a Victorinox Electric Yellow limitált kiadású eszközeire, mint bármelyik másik termékre. Hiszen ezekből a késekből csak előre meghatározott darabszám készül, ha pedig ezek mind gazdára találnak, akkor már esetleg csak másodkézből, az eredeti árnál akár jóval drágábban lehet őket beszerezni.

És igen, akár ez is lehet egy gyűjtemény célja: a ritka tárgyak értéke ugyanis az idő múlásával egyre csak nő, így az is elképzelhető, hogy egy ma még megfizethető árú zsebkés néhány évtized múlva a mostani értékének sokszorosát fogja majd érni, és még így is versenyt licitálnak rá a jelentkezők.

Pár szó az Electric Yellow sorozatról

A névből már sejteni lehet, hogy itt a szín lesz a különleges tényező. Az Electric Yellow az angol nyelvben egy konkrét színt jelöl, noha nincs szó szerinti magyar fordítása. Egy rikító, neonszínű citromsárga árnyalatot kell elképzelni, ami tartalmaz némi halványzöldes beütést is. Rendkívül feltűnő árnyalat, erőteljes kontrasztban áll a pasztellekkel és a semleges színekkel.

Talán pont ezen okból választotta a svájci cég is a legújabb, 2023-as limitált kiadású termékeihez, ezek a kések ugyanis garantáltan nem maradnak észrevétlenek, minden tekintetet azonnal magukra vonzanak.

A szerszámok a felszereltségüket illetően viszont teljesen megegyeznek a normál változattal, a különbség csupán a markolat eltérő árnyalatából adódik. Háromféle termék kapott helyet a kínálatban, a Swiss Army Pioneer X, a Swiss Army Hunter Pro és a Swiss Army Classic SD modellek öltöztek új köntösbe. 

A limitált kiadású kések normál változatoktól eltérően speciális díszdobozban kaphatóak, így ajándékként is kiválóak. Ha akad olyan ismerősünk vagy családtagunk, aki rajong a különleges késekért (netán lelkes gyűjtő), akkor aligha találunk ennél nagyobb örömet okozó meglepetést számára.

A nagy becsben tartott gyűjtemény

Aki gyűjtőként vásárol késeket, az aligha fogja használatra őket. Hiszen így csak folyamatosan amortizálódnának, ezáltal az értékük is egyre csökkenne. A szenvedélyes gyűjtők nem ritkán egy vitrinben kiállítva tárolják értékeiket, melyeket rendszeresen tisztítanak és karbantartanak, ezzel is kifejezve, hogy mekkora becsben tartják őket.

Vissza