Újabb LTE-képes mobil a középmezőnyben: LG F60

Farkas Norman - 2014. október 1.

A kisebbik dél-koreai újabb modellel bővítette F sorozatát. Az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerrel piacra kerülő F60 korrekt hardverrel ötvözi az LG új kezelőfelületének előnyeit és a szélsebes mobilnetet garantáló LTE támogatást, mégsem kerül egy kisebb vagyonba.

Új taggal bővül az LG F szériás mobilcsaládja, amely – ahogy már sokan bizonyára tudják – arra hivatott, hogy elhozza a 4G LTE hálózati támogatás előnyeit a középkategóriába. A frissen bemutatott készülék az F60 nevet viseli, és nemcsak árazás, hanem méret és tudás szempontjából a középmezőnybe sorolható.

Az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszert futtató telefon lelke egy 1,2GHz-es négymagos Qualcomm processzor, amit 1GB RAM, 4 vagy 8GB tárhely (ez változattól függ), valamint 2100mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A WiFi, aGPS (+GLONASS), Bluetooth 4.0 és ahogy fent már említettük 4G LTE modemmel egyaránt felszerelt készülék előlapján egy 4,5 hüvelykes, 854 x 400 pixel felbontású IPS kijelzőt és egy 1,3 megapixeles kamerát találunk, a hátlapjára pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített fényképezőt építettek az LG emberei.

Az F60 szoftveres tekintetben is vonzó, s ezt nem csak a friss Android rendszernek, hanem a gyártó új fejlesztéseinek is köszönheti: megtaláljuk benne például a programozható, koppintásos kijelző feloldás funkciót (Knock Code) és gesztussal (a kezünk ökölbe szorításával) vezérelhetjük fényképezőgépet.

Az LG F60 hamarosan landol a piacon, ám hazai megjelenéséről és várható áráról egyelőre nincs pontos információ.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza