Ingyenes virtuális valóság kiegészítő az LG G3-hoz

Czipperer Dia - 2015. február 10.

Az LG és a Google legújabb tervének célja, hogy a felhasználók mindennapjainak részévé tegyék a virtuális valóságot. Új, ingyenes kiegészítőjük, a VR for G3 minden G3 okostelefont vásárlónak jár majd a jövőben.

Az LG és a Google bemutatta legújabb, virtuális valóság kiegészítőjét, melyet minden G3-at vásárló ingyen megkap majd készülékéhez. A VR for G3 névre keresztelt eszköz a Google Cardboard szemüvegének elve alapján működik, és a VR-kompatibilis, Google Play áruházból is letölthető alkalmazásokkal használható.

A kiegészítő eltér a többi hasonló megoldástól, ugyanis a G3 készülék hang- és képtechnológiáját használja. Ezáltal sokkal kényelmesebb és könnyebb is.

Az egyedi kialakítást kifejezetten a G3-hoz optimalizálták, amely hátlapi fizikai gombokkal rendelkezik. Más eszközök esetén ezek a telefon oldalán helyezkednek el.

A Google Cardboard tervezési sablonja alapján készült a kiegészítő formaterve. Az oldalán található mágnesgyűrű az LG G3 mágneses giroszkóp szenzorával működik együtt. Ez azt jelenti, hogy anélkül válogathatunk az applikációk és a menüpontok között, hogy megérintenénk a képernyőt. Elég a telefont a nézőeszközbe helyezni.


Az eszköz még ebben a hónapban, februárban elérhető lesz bizonyos régiókban, és a vásárlók egy ingyenes játékot, a Robobliteratint is letölthetik.

 

A vállalat hivatalos közleményét a következő oldalán olvashatjátok.

Vissza