Nokia E51, előlap csere házilag!

Kütyü magazin - 2008. március 28.
Szinte mindig abba a hibába esem, hogy megvásárolt készülékem hamar megunom, esetleg új burkolatban szívesebben látnám kedvencem. Ilyenkor szoktam készülék ház cserével újra visszahozni a mézesheteket. A Nokia E51 esetében is így van, sajnos/szerencsére kiment a divatból az Xpress-on előlap, ami kényelmes cserét tett lehetővé, de cserébe jobban porosodott a kijelző belső része.



Három színben kapható, de könnyen cserélhető az előlap!

Nos, a művelethez be kell szereznünk egy 6-os torx csavarhúzót és természetesen szükség van előlapra is. Semmiképp ne vásároljunk utángyártott készülékházat, sok problémától megkímélhetjük magunkat! A csavarhúzó is fontos, mert meg lehet oldani "sima" csavarhúzóval is, de az tönkreteszi a csavarfejet! Ha minden kellék kéznél van, neki is láthatunk a cserének. Apropó, nem árt, ha van porpisztoly is a kezünk ügyében!
 


Legfontosabb kellékünk a csavarhúzó, 6-os torx.

A hátlap levétele után férünk hozzá a négy csavarhoz, amik az előlapot tartják. Miután eltávolítottuk őket, óvatosan emeljük le az előlapot, de ne felejtsük, a felső részén van egy kis nyelv, ami tartja. Ha leszedtük, rakjuk félre, jól jöhet még! Az új előlapról semmiképp ne távolítsuk el a fóliát, és ügyeljünk arra is, hogy ne fogdossuk össze belülről a plexit. Ez azért fontos, mert ha teleraktuk ujjlenyomattal, nehéz lesz letisztítani.



Nincs más dolgunk, mint négy csavart eltávolítani!



Az előlap tetején van egy kis nyelv, vigyázzunk nehogy letörjük!



Szétszedve: Előlap, billentyűzet, készülék és négy csavar!

Összeszerelés előtt használjuk a porpisztolyt, hogy pormentes legyen a plexi és a kijelző közti rész. Arra is ügyeljünk, hogy a csavarokat ne húzzuk meg "agyig", mert tönkretehetjük a csavarhelyet, ami műanyag, és akkor vehetünk másik előlapot! Az egész művelet pár percet vesz igénybe, és olcsóbb mint új telefont venni. Most újra beleszerethetünk a készülékünkbe. Nézzük meg, milyen lett!







Vissza