Ice Cream Sandwich alapú tablet 22 000 forintért? – NOVO 7

Borostyán Blanka - 2011. december 7.

A kínai kütyü hihetetlenül olcsón kínál olyan felszereltséget, mint az Android 4.0 ICS operációs rendszer, az 1GHz-es processzor és a HDMI kimenet.

Az 7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású intőképernyővel szerelt Ainol NOVO 7 már egy ideje elérhető volt Android Honeycomb rendszerrel a fedélzetén, de a gyártó a napokban újra bejelentette az eszközt, mely immár a Google által fémjelzett OS legújabb verziójával kerül a kínai üzletek polcaira.

Az eszközben MIPS alapú lapkészlet (Ingenic JZ4770) kapott helyet, mely egy 1GHz-es processzort és Vivante GC860 kódnevű grafikus gyorsítót tartalmaz. Megnyugtató adat, hogy a MIPS processzor teljesítménye körülbelül egy ugyanekkora órajelű ARM Cortex-A9 mag szintjét hozza. A készüléken két kamerát helyeztek el: a hátlapon egy 2 megapixeles, az előlapon pedig egy VGA felbontású egység figyel. Csatlakozókból sincs hiány, a NOVO 7 rendelkezik USB és miniHDMI portokkal, belső tárhelyét pedig microSDHC kártyákkal bővíthetjük.

A táblagép legvonzóbb tulajdonsága az ára, hiszen potom 100 dollárt (cirka 22 000 forint) kell kicsengetni érte, s ezzel el is nyerte a „legolcsóbb Android 4.0 alapú táblagép” díjat. A NOVO 7 egyelőre csak Kínában érhető el, de néhány hónapon belül más régiókban is kapható lesz.

Vissza