9,7 hüvelykes tablet 230 dollárért – Archos Arnova 9 G2

Farkas Norman - 2012. február 17.

Az Archos kedvező árú, Android rendszeren alapuló táblagépe már elérhető az Egyesült Államokban. A 9,7 hüvelykes érintőképernyővel megáldott készülék alapvetően jó vételnek számít, ám a kedvező árhoz némi hiányosság is párosul – már ami a gép felszereltségét illeti.

A 239 x 184 x 12,5 milliméteres, 630 grammos Archos Arnova 9 G2 szíve egy 1GHz órajelű processzor, melyhez 4GB belső tárhely és akár 1080p Full HD videók lejátszására is alkalmas videóvezérlő társul. A WLAN és Bluetooth modult egyaránt tartalmazó szerkezet megjelenítője egy 9,7 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású, kapacitív IPS panelben manifesztálódik, mely kellemes képet nyújt és támogatja a multitouchot is.

Az Android 2.3 Gingerbread rendszer futtató táblagép nem rendelkezik hátlapi kamerával, viszont előlapi kamerája jó szolgálatot tehet, ha videochatelésre kerül a sor. Fájó pont a 3G modem hiánya is, melynek híján a kütyü csak WiFi-n keresztül csatlakozhat az internetre.

Mindent összevetve nem rossz ajánlat az Archos masinája, hiszen a 230 dollárért egy olyan táblagépet kaphatunk, mely lényegében „csak” a 3G mobilinternet és a hátlapi kamera által nyújtott szolgáltatásokat nélkülözi – bár a viszonylag szerény teljesítményű processzor is a hátrányok közé sorolható.

Az Arnova 9 G2 hazai megjelenésének várható dátuma egyelőre nem ismert. Te adnál egy esélyt az Archos táblagépének?

Vissza